DADES DE CINE

'Superlópez', la millor estrena espanyola del 2018

La pel·lícula de Ruiz Caldera sobre el superheroi de còmic, protagonitzada per Dani Rovira, recapta 2,3 milions d'euros en el seu primer cap de setmana i ja ha sigut vista per més de 377.000 espectadors

8-estrenos-superlopez / periodico

1
Es llegeix en minuts

Amb una recaptació de 2,3 milions d’euros i una assistència a les sales de 377.501 espectadors, 'Superlópez', la pel·lícula dirigida per Javier Ruiz Caldera Javier Ruiz Calderai protagonitzada per Dani Rovira, s’ha consagrat com la millor estrena espanyola de l’any després de ser el número u en taquilla durant el cap de setmana passat, segons les dades de ComScore Movies Spain. 

La pel·lículabasada en el popular personatge de còmic creat fa 45 anys pel dibuixant espanyol Jan,Jan es va estrenar divendres passat en 415 cines i en 617 pantalles, en una de les apostes més grans del cine espanyol dels últims anys. 

L’adaptació, que està produïda per Telecinco Cinema i Zeta Cinema, ha anat a càrrec del mateix tàndem de guionistes de la saga de '8 apellidos vascos’, Borja Cobeaga i Diego San José.Borja Cobeaga i Diego San José En el repartiment figuren, juntament amb Dani Rovira, Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc i Gracia Olayo. 

Per sobre d’'Animales fantásticos’

La recaptació de 'Superlópez' demostra el suport del públic per a una pel·lícula que, a més, encapçala la taquilla espanyola d’aquesta setmana. En segon lloc hi ha la pel·lícula 'Animales fantásticos: Los crímenes de Grindelwald', amb 1,7 milions d’euros, en la seva segona setmana a la cartellera.

'Bohemian Rhapsody', la cinta que repassa la vida del cantant de Queen, Freddie Mercury, estrenada fa quatre setmanes, es posiciona en tercera posició, amb 1,6 milions d’euros; al seu torn la pel·lícula fantàstica ‘El Cascanueces y los cuatro reinos’ ha aconseguit 346.289 euros. En cinquè lloc es col·loca una altra estrena, 'El veredicto' –protagonitzada per Emma Thompson–, amb 250.872 euros recaptats.

Superant 'Campeones', de Fesser

Notícies relacionades

Fins ara el millor debut espanyol d’aquest 2018 estava en possessió de 'Campeones', estrenada a començaments d’abril, amb 300.000 espectadors i amb gairebé dos milions d’euros recaptats. De moment, la pel·lícula de Javier Fesser és l’èxit espanyol més gran de l’any, amb 19 milions d’euros recaptats i més de 3,2 milions d’espectadors. 

Segons explicava a aquest diari el director de ‘Superlópez', Ruiz Caldera, el film podria haver-se dit ‘Superlópez, año zero’, perquè la cinta explica els orígens del mite i acaba on comencen els còmics de Jan. “Hem volgut explicar com va aprendre a volar, d’on va sortir aquell vestit tan mal fet, com va començar a bregar amb els superpoders. Jan va crear Superlópez com una paròdia de Superman i aquesta també ha sigut la nostra idea, riure’ns una mica de les pel·lícules de superherois”. 

Temes:

Còmic Cine