CINEFÍLIA

Els cameos superheroics de Stan Lee

El guionista va arribar a fer fins a 54 aparicions breus a les diferents pel·lícules de l'Univers Marvel

zentauroepp45875336 stan lee  thor ragnarok181112212430

zentauroepp45875336 stan lee thor ragnarok181112212430

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Abans de voler convertir-se en el nou Robert Louis Stevenson, cosa que no va passar perquè el món del còmic es va creuar en el seu camí, Stan Lee va voler ser actor. A mesura que es consolidava la seva fama com a guionista, Lee va abandonar el seu antic somni, però no del tot. El seu carisma i sentit de l’humor el van convertir en el rostre perfecte, l’avi enrotllat que coneix totes les respostes, per fer petites aparicions a les pel·lícules que adaptaven les seves creacions al’univers Marvel. Fins a 121 crèdits, en què s’inclouen les seves aparicions com a actor de doblatge, recull la base de dades Imdb, des de mitjans dels 80 quan va participar com a narrador de les sèries televisives d’animació 'El increíble Hulk' i ‘Spiderman y sus amigos’.

De fet, la primera aparició com a cameo va ser en ‘El juicio del increíble Hulk’, un telefilm rodat el 1989 després de l’èxit de la recordada sèrie, que a Espanya es va dir ‘La Masa’.  A partir de llavors, no importa amb quina productora es rodés la pel·lícula, gairebé totes les basades en els herois de Marvel tenien com a segell distintiu una petita aparició, gairebé sempre divertida, de l’autor. Va arribar a comptabilitzar fins a 54 cameos. 

Notícies relacionades

En l'acabada d’estrenar ‘Venom’, Stan Lee, en el paper d’un avi que passeja el seu gos, es creua al final de la pel·lícula amb Tom Hardy i li diu que espera que finalment ell i l’alienígena que l’ha posseït puguin arreglar-se amb la noia, Michelle Williams. Però potser no és el seu últim paper, a la pel·lícula 'Madness in the Method', dirigida per Jason Mewes, un dels actors de 'Clerks' dirigida pel desvergonyit Kevin Smith està anunciada una aparició del vell Stan. Es tancaria així un cercle perquè una de les millors interpretacions –per dir-ho d’alguna manera– del guionista va ser en la recordada 'Mallrats', també dirigida per Kevin Smith, on el protagonista topa amb Lee al centre comercial en què transcorre l’acció. Allà Stan presumeix que ha tingut més nòvies que Mick Jagger i li dona uns quants consells sentimentals a Jason Lee (no hi ha relació perquè Stan en realitat es deia Lieber).

L’aparició a 'Mallrats', on el guionista és adorat com un déu dels joves que es resisteixen a madurar, és el quilòmetre zero d’altres aparicions (la més rara en 'Princesa por sorpresa, 2,') en què s’interpreta a si mateix per a satisfacció dels seus admiradors. Va ser el cas d’un capítol de 'The Big Bang Theory', on Sheldon fa l’impossible per conèixer el seu heroi, fins i tot trucar a la porta de casa seva. 

Temes:

Còmic