interferències

Sitges 2018: la jornada de diumenge, en píndoles

D'una nova gemma del cine de Los Angeles, 'Under the silver lake', al merescut homenatge de Brigadoon a Helga Liné

under-the-silver-lake-andrew-garfield

under-the-silver-lake-andrew-garfield

1
Es llegeix en minuts
Fernando Garea
Fernando Garea

Periodista

ver +

Cine en majúscules

El protagonista d’‘Under the silver lake’, presentada ahir a concurs, és en Sam (Andrew Garfield), un noi que es converteix en detectiu aficionat perquè no té res millor a fer. La seva recerca d’una veïna desapareguda el condueix per una ruta laberíntica fins a les catacumbes fantasmagòriques d’una ciutat, Los Angeles, construïda sobre el mite cinèfil i la cultura pop. Si en Sam és un personatge vague, el director David Robert Mitchell ('It follows') és al contrari: segurament no veurem en el festival una pel·lícula amb direcció més cuidada.


El Rubius, heroi 'anime' 

Notícies relacionades

Els temps canvien, cada època té els seus herois, i entre la quitxalla actual reina el 'youtuber' Rubius, que ara salta a la televisió amb una sèrie animada d’inspiració 'anime'; una certa raresa al nostre país. Basada en el còmic amb el mateix nom també creat per ell, ‘Virtual hero’ (des del 12 d’octubre a Movistar+) narra les peripècies del Rubius en un univers de videojocs que està controlat per un abusador de primer ordre. Segons ha dit l’astre juvenil, rebut a Sitges com els Beatles en el seu apogeu, en la base de la sèrie hi ha la seva preocupació per “com funcionen les comunitats d’internet”, “la seva part tòxica”.


Premi Nosferatu per a Helga Liné

Situada al podi de les 'scream queens' del cine espanyol, Helga Liné va fer glorioses aparicions a 'Pánico en el Transiberiano', 'La venganza de la momia' o 'El espanto surge de la tumba'. Va ser presència habitual en aquell febrós cine del ‘destape’ tardofranquista i els fans de ‘Verano Azul’ la recordaran com la mare del Javi. Va ser homenatjada aquest diumenge a Sitges, on Brigadoon, l’espai de culte del festival, li va atorgar un merescut premi Nosferatu al conjunt de la seva carrera.