70a EDICIÓ

Quiniela Premis Emmy 2018: qui hauria de guanyar i qui guanyarà

Elegim els nostres favorits i provem de discernir qui té més possibilitats d'emportar-se un premi

the-americans

the-americans

4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tots hem caigut en la mateixa temptació: s’anuncien les nominacions als Emmy i el primer que fem no és aplaudir pels Grans Noms que han recordat, sinó assenyalar Tots Els Oblidats. Sí, d’acord, no hi ha 'Twin Peaks' més enllà de qüestions tècniques, però ¿algú creia que la sèrie més extrema de la tele seria extremament reconeguda? Sí, d’acord, no hi ha res per a 'Mindhunter', però ¿potser no és així la sèrie, si fos possible, més de culte del que és?

Potser seria millor celebrar tot el molt, moltíssim de bo que han recordat. I començar a prendre partit, una cosa que sempre fa més suportable i excitant seguir la gala d’entrega dels premis (a partir de la 1.30 h., a Movistar Seriesmanía). A continuació, algunes notes sobre qui hauria de guanyar i qui, potser, o molt segurament, acabarà guanyant en les categories principals. ¡Facin les seves apostes!

Millor sèrie de drama

Qui hauria de guanyar: La moltes vegades relegada 'The americans' hauria d’emportar-se el premi, no només pel valor innegable de la seva temporada final, amb episodis de l’impacte de 'The great patriotic war', sinó també en reconeixement a la sèrie per complet.

Qui guanyarà: Durant les últimes setmanes, els experts del ciberlloc sobre premis GoldDerby han donat per guanyadora 'El conte de la serventa'. És a dir, es passarà per alt la seva gravetat forçada, el seu final de temporada deshonest, etcètera.


Millor actor de drama

Qui hauria de guanyar: Novament, hem de mirar cap a 'The americans'. El seu protagonista masculí, Matthew Rhys, ha donat forma durant sis temporades a un inoblidable personatge d’espia reticent.

Qui guanyarà: Tot sembla indicar que podria anar a parar a algun dels dos nominats per 'This is us', o bé Milo Ventimiglia o bé Sterling K. Brown (aquest últim, encara millor que l’anterior a l’hora de fer-nos treure el kleenex, se l’emportaria per segon any consecutiu).


Millor actriu de drama

Qui hauria de guanyar: ¿He dit ja quant m’agradava 'The americans'? Al paper d’espia no-tan-reticent, Keri Russell ha esborrat del seu rostre qualsevol empremta de 'Felicity' i llançat mirades tallants com el tall d’una navalla. I malgrat la seva falta de miraments, no podies deixar de patir per l’Elizabeth.

Qui guanyarà: Probablement Sandra Oh, de 'Killing Eve', perquè per als votants ha de ser molt temptador fer història (és la primera actriu asiàtica nominada en aquesta categoria). D’altra banda, s’ho mereix tant com Russell.


Millor sèrie de comèdia

Qui hauria de guanyar: Amb 'Modern family' menystinguda i 'Veep' fora de competició per retards en la producció, aquesta categoria s’ha posat emocionant. Tant 'Atlanta' com 'Barry' mereixen l’Emmy per la seva hàbil confluència de tons i la seva ambició formal (Hiro Murai, director de tota la T2 d’'Atlanta', també firma grans episodis de la T1 de 'Barry').

Qui guanyarà: Segons algunes prediccions, 'Atlanta' podria ser la guanyadora, tot i que no es descarta l’assalt sorpresa de 'Barry'. I després hi ha 'La maravillosa Sra. Maisel', més fàcil d’identificar com a comèdia per als votants més fets a l’antiga.


Millor actor de comèdia

Qui hauria de guanyar: Definitivament, Bill Hader, protagonista (i cocreador i ocasional director) de 'Barry', per uns silencis que criden i un crit que ha marcat la tele recent: "¿¡PER QUÈ HAS DIT AIXÒ?!".

Qui guanyarà: Si tenim en compte el molt que s’han repetit els Emmy al llarg dels anys, potser el premi anirà parar aDonald Glover, estrella (i creador) d’'Atlanta', per segon any consecutiu, com Jeffrey Tambor gràcies a 'Transparent'. 


Millor actriu de comèdia

Qui hauria de guanyar: Pamela Adlon desprèn naturalitat a “Better things”, en part per tenir un personatge molt semblant a ella mateixa: actriu, mare soltera de tres filles, que s’obre pas en una indústria poc afectuosa amb les dones d’una certa edat.

Qui guanyarà: 'Better things' només té una nominació (com l’any passat): Adlon. 'La maravillosa Sra. Maisel', en canvi, en té ¡catorze! És a dir, sembla una sèrie més present al cap dels votants. La seva protagonista, Rachel Brosnahan, té les de guanyar.


Millor minisèrie

Qui hauria de guanyar: 'El asesinato de Gianni Versace', menys una efectista crònica de successos o un serial frívol que el fascinant retrat d’un assassí. 

Qui guanyarà: Tenint en compte l’avançada edat mitjana dels votants, és probable que un western, 'Godless', produït per Steven Soderbergh, tingui possibilitats, sobretot si tenim en compte que hi surt el perenne favorit d’aquests premis Jeff Daniels.


Millor actor de minisèrie o tv movie

Qui hauria de guanyar: En la segona sèrie d’'American Crime Story, Darren 'Glee' Criss està irreconeixible i immens com Andrew Cunanan, fred executor de Versace i personatge de múltiples cares.

Qui guanyarà: John Legend ja té estatus d’EGOT (guanyador d’un Emmy, un Grammy, un Oscar i un Tony) des de fa una setmana, quan va aconseguir un Emmy tècnic com a productor d’aquesta versió en viu del musical 'Jesus Christ Superstar' per a la NBC. Segons molts, l’EEGOT està cantat (mai millor dit).


Millor actor de minisèrie o tv movie

Notícies relacionades

Qui hauria de guanyar: Laura Dern per 'The tali', immersió autobiogràfica de la fins ara documentalista Jennifer Fox en la relació (o millor, cas d’abús) que va viure als 13 anys amb un entrenador dècades més gran que ella.

Qui guanyarà: Els Emmy adoren les sèries britàniques, sobretot d’època. Michelle Dockery, heroïna de 'Godless', és una veterana de 'Downton Abbey', una cosa que pot jugar al seu favor.