CITA CULTURAL I LITERÀRIA A BARCELONA

La Setmana del Llibre a Català tanca la seva edició més «professional»

Els organitzadors celebren l'èxit de l'esdeveniment, que ja consideren una «fira de llibres normal d'un país normal»

S'acomiada després d'haver presentat més de 250 novetats editorials i amb la participació de 210 expositors

zentauroepp44932661 el president de la setmana del llibre en catal   joan sala  180916202656

zentauroepp44932661 el president de la setmana del llibre en catal joan sala 180916202656 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Setmana del Llibre en Català s’ha fet gran i ja està consolidada. Aquesta sembla ser la principal conclusió al tancament de la 36a edició de l’esdeveniment, celebrat a la plaça de la Catedral de Barcelona. S’ha convertit, en paraules deJoan Sala, el seu president, “en unafira de llibres professional”. 

“Tenim una fira de llibres normal d’un país normal”, ha defensat Sala, perquè “les tres potes que la conformen com són la mostra, el festival i el saló de compravenda de drets han funcionat molt bé, ambmàxima diversitat, novetats i fons, a més d’haver-se fetmés de 400 reunionsentre editors d’aquí i de fora”. El president de la Setmana del Llibre en Català ha volgut remarcar que “sense tots elsactors del sector, sense el públic i els lectors, sense elspatrocinadors institucionals i privats, sense el suport incondicional dels mitjans de comunicació, tot això no hagués sigut possible”.

Premi a l’“activisme cultural”

Un total de210 expositors(190 segells editorials, 11 llibreries, dos distribuïdors i set institucions) han ocupat la plaça de la Catedral durant 10 dies, en els quals s’han organitzat265 actes, dels quals 45 han sigutdestinats als més petits, s’han presentatmés de 250 novetats editorialsi s’han pogut adquirir obres de més de 350 autors que escriuen i publiquen en català. D’altra banda, s’han repartit més de 200 biblioteques personals per als més petits i s’ha atorgat el 22è Premi Trajectòria al gironí Guillem Terribas“pel seu incansable activisme cultural, la seva llarga trajectòria com a llibreter de referència i la seva clara voluntat de promoció, difusió i defensa de la cultura catalana”.

Notícies relacionades

L’organització de la fira assegura que87 biblioteques públiques i 10 biblioteques escolars“han pogut ampliar el seu fons gràcies a patrocinadors institucionals i privats”, i ha celebrat el canvi de dates que ha permès celebrar La Setmana una vegada ja iniciat el curs escolar.

La presidenta d’Editors.cat, Montse Ayats, organitzadora de la Setmana, ha compartit la seva felicitat pels resultats d’aquest any: “El que vam pensar fa cinc anys és avui una realitat”. “És una clara demostració que lavisibilitat de l’edicióen català ens permet arribar anous lectorsi estic segura que tindrem unabona tardordes del punt de vista de les vendes”. Les xifres definitives de facturació i assistència es faran públiques el pròxim dia 19 de setembre.