FINAL D'UN PROJECTE

Tàrrega tanca una etapa d'alts vols i amb l'apoderament de l'espai públic

L'última edició sota la direcció de Jordi Duran acaba amb un 96% d'ocupació de l'aforament de pagament, rècord de programadors i excel·lents espectacles de carrer

zentauroepp44967556 adhok le nid nuria boleda180909191843

zentauroepp44967556 adhok le nid nuria boleda180909191843

1
Es llegeix en minuts
Imma Fernández

FiraTàrrega tanca aquest diumenge una edició, l’última de Jordi amb un balanç molt positiu pel que fa a la qualitat de les propostes, i si parlem de números, també excel·lent: un 96% d’ocupació en els espectacles de pagament i rècord de professionals: 1.013 procedents de 37 països dels cinc continents. 616 eren catalans, 172 de la resta d’Espanya i 224, internacionals. 

Duran va expressar la seva “satisfacció” per un treball que ha expandit als 365 dies de l’any amb el projecte de formació i de recolzament a la creació, i per haver aconseguit “apoderar un espai públic que té infinites possibilitats artístiques”. Guiat per la voluntat de modernitzar, enriquir i diversificar les arts del carrer, ha desplegat una gran varietat de propostes de teatre, circ, dansa, arts visuals... durant els seus vuit anys al capdavant de la Fira, que han calat en el públic.

Èxit d’Adhok

En aquesta edició, entre els 50 espectacles escampats per la localitat i voltants van triomfar les companyies franceses Adhok, amb la seva fantàstica trilogia sobre la infantesa-adolescència, joventut i vellesa, el gran ‘hit’ d’aquest any, i Lucamoros, amb el seu meravellós retaule inaugural. També van captivar  Joan Català i els pallassos Titi Toronell i Pere Hosta, amb ‘Escargots’, un recorregut carregat d’humor i surrealisme. Els valencians d’El Pont Flotant van tornar a seduir un públic familiar desplegant el seu imaginatiu univers plàstic, amb aquesta pàtina naïf que els caracteritza, a ‘Les 7 diferències’. Una reflexió amb actors de diferents origens sobre la diversitat, amb una dramatúrgia, això sí, més previsible que els seus formidables muntatges previs.  “Quan coneixes algú, és tan diferent com tu ho ets”, acabaven després d’un recorregut multicultural en el qual ens transportaven, amb unes quantes caixes com a escenografia i el seu gran talent poètic, a una furgoneta africana a un tren de Bangladesh.  

Notícies relacionades

Es va proposar en aquesta edició una relectura de l’espai públic, i els espectadors van acabar al cementiri. Allà es van presentar la proposta íntima i emotiva de Caterina Moroni, que el públic va seguir amb auriculars, sobre com ens agradaria‘Pràctiques de vol per acabar amb l’oblit’, 

També hi va haver un parell d’excursions pelClaudia Lizeth

Temes:

FiraTàrrega