I SENSE RODAR UNA PEL·LÍCULA

George Clooney, número u a la llista Forbes d'actors que més han guanyat aquest any

La llista deixa al descobert una gran bretxa salarial en comparació amb les actrius

FILE PHOTO: Actor George Clooney arrives at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) to celebrate the opening of Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination in the Manhattan borough of New York, U.S., May 7, 2018.  REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

FILE PHOTO: Actor George Clooney arrives at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) to celebrate the opening of Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination in the Manhattan borough of New York, U.S., May 7, 2018. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo / Carlo Allegri (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

George Clooney va ingressar 239 milions de dòlars (207 milions d’euros) en els últims dotze mesos, principalment per la venda de la seva marca de tequila, fet que el converteix en l’actor que més diners han guanyat en un any, segons ha publicat avui la revista Forbes.

La venda de Casamigos a la licorera Diageo va reportar a l’actor nord-americà un total de 233 milions de dòlars (201 milions d’euros)abans d’impostos, que, sumats als guanys procedents de les seves antigues pel·lícules i a altres negocis, el van catapultar al número u de la cèlebre llista.

Amb 124 milions (107 milions d’euros),Dwayne Johnson, conegut com “The Rock”, va repetir en el segon lloc gràcies a superèxits com ‘Jumanji: Bienvenidos a la jungla’ i a la seva influència en les xarxes socials, queli permet negociar abundants contractes promocionals.

En el tercer i quart lloc se situen dos superherois de ‘Los vengadores’ que han participat en recents entregues de Marvel: Robert Downey Jr. (“Iron Man”) va aconseguir 81 milions (70,2 milions d’euros), mentre que Chris Hemsworth (“Thor”) va aconseguir 64,5 milions (55,9 milions d’euros).

El cinquè integrant de la llista és Jackie Chan, l’estrella xinesa més gran, que va guanyar 45,5 milions (39,4 milions d’euros) pel seu treball com a actor en sis estrenes de 2017 (“Bleeding Steel” i “El estranjero”, entre d’altres), però també com a productor i empresari de cines.

Als següents cinc llocs figuren dos actors que han aprofitat l’estrebada de Netflix, Will Smith és sisè amb 42 milions (36,4 milions d’euros) i Adam Sandler vuitè amb 39,5 milions (34,2 milions d’euros).

A més de dos artistes deBollywood,Akshay Kumar, que és setè amb 40,5 milions (35,1 milions d’euros), iSalman Khan, novè amb 38,5 milions (33,3 milions d’euros), i, finalment, el “Capitán América”, Chris Pine, amb 34 milions (29,4 milions d’euros).

Una gran bretxa salarial

Notícies relacionades

Forbes va cridar l’atenció sobre la diferència salarial entre els actors i les actrius més ben pagats del món i mentre aquests deu homes van acumular 748,5 milions (648,7 milions d’euros) les deu dones més d’èxit del sector van sumar només un quart, 186 milions (161,2 milions d’euros). L’actriu amb més ingressos de la llista ésScarlett Johansson,que té 40 milions de dòlars en la seva nòmina (34 milions d’euros); per tant, queda clara la distància abismal.

“Bona part de la discrepància es deu a la falta d’oportunitats en sèries de llarga durada o pel·lícules d’acció que generen grans sumes a priori i a posteriori”, assenyala la revista, que destaca com la cèlebre bretxa salarial de gènere es produeix també entre els milionaris.