músic en dificultats

El traper Cecilio G, a la presó per un delicte d'amenaces

L'artista barceloní, protagonista de l'escena urbana, compleix condemna per un incident ocorregut el 2015

cecilio1

cecilio1

3
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cantant barceloní de trap Cecilio G, un dels grans noms de l’escena urbana, es troba en una presó catalana des del 6 d’agost passat, segons ha explicat a aquest diari l’entorn de l’artista. El traper del barri del Bogatell, de 24 anys, ha sigut condemnat per un delicte d’amenaces  arran d’un incident que va passar al metro de Barcelona el 2015. La pena és d’un any i dos mesos de presó, precisa el seu representant, i va ser executada pel magistrat del Jutjat Penal número 15 de Barcelona. Aquesta condemna, sumada a una altra que arrossega des del 2013 per un robatori amb força, ha obligat Cecilio G a entrar a la presó, des de fa 15 dies. 

El representant de Juan Cecilia Ruiz, nom real del magnètic artista, lamenta la “falta de professionalitat en cada un dels processos previs a la sentència del jutge” i atribueix a una “negligència en la defensa de l’artista” la “deficient resolució”. Segons el seu entorn, la persona que defensava Cecilio G es va desentendre del cas i no va recórrer la sentència, una cosa que preveuen fer ara al setembre. Les persones que envolten el cantant consideren que l’entrada a la presó del traper era evitable presentantl’historial psiquiàtric de l’artista. Quan va passar l’incident del 2015 aquest havia decidit unilateralment deixar la medicació que ha de prendre per la malaltia mental que té, expliquen. Per això, el seu representant entén que “els recursos legals que es presentaran al llarg dels pròxims dies, així com les evidenciables deficiències del procés reduiran notablement la condemna i ens tornaran Cecilio G molt aviat”. En tot cas, opina el seu mànager, “Juan hauria de ser en un psiquiàtric”.

L’entrada a la presó de Cecilio G, animal mitològic de l’escena trap per tot el que es xafardeja i fabula sobre ell a la xarxa –la seva figura inspira comptes de mems, per exemple–, ha obligat l’artista a cancel·lar i deixar en l’aire part de la seva agenda professional. Entre altres compromisos, l’artista ha anul·lat una gira que l’havia de portar aquest mes de setembre per l’Argentina. “Per a ell és vital continuar treballant, en tenia ganes, estava controlat... ha sigut un cop”, sentencia el seu representant.

El passat el persegueix 

Aquesta no és la primera vegada que Cecilio G, un dels pioners del nou so trap a Espanya, es veu obligat a desaparèixer dels escenaris enredat en un laberint vital sinistre. Fa poc menys d’un any, l’artista va estar temporalment fora de circulació. “El desfasament em va fer estar fins a la polla, la ruïna, la droga...”, desfasament explicava en aquest diari al maig. “Però ens n’hem sortit i estem enfocats cap a la música”, afirmava abans de presentar el que en aquestes dates era el seu últim treball, ‘Mad Max Power’ (produït per Enry-K). 

Notícies relacionades

En aquell temps, Cecilio G havia tornat ja de la foscor demanant una mica de pau i saludant de nou el seu públic amb un tema ‘From darkness with love’: “Sé que he comès molts pecats; no sé si algun dia em perdonaré...”. No el busquin en el seu canal oficial a Youtube, Cecilio G va esborrar fa poc tots els seus temes de la plataforma. “Suïcidi comercial”, va dir. Ara la seva discografia campa lliure per Spotify. 

A la seva àmplia llista de temes publicats, fa un mes va afegir el seu últim treball, que trenca amb el seu passat musical però que el connecta amb la seva essència, ja que ell és el més punk dels trapers. El treball es concreta en sis temes de punk (sí, guitarra, bateria...) agrupats sota el títol ‘YONOSOYTUPADRE - De vuelta al pantano’. La primera d’aquest nou camí musical es titula ‘Hombre problemático’. També ha publicat fa uns dies la cançó ‘Pikete espacial’, un tema radicalment diferent dels últims en el qual s’atreveix amb ritmes com la samba. Així barreja el prolífic artista que navega en el seu propi univers especial i que llueix una creu tatuada al front. “És l’únic que m’omple, crear.”