RETRIBUCIÓ COMPENSATÒRIA

Màxim Huerta renuncia a la indemnització de 1.000 euros pels seus 6 dies de ministre

L'exministre de Cultura i Esport va presentar la seva renúncia el passat 29 de juny

MAXIM HUERTA

MAXIM HUERTA

1
Es llegeix en minuts

L’exministre de Cultura i Esport Màxim Huerta ha renunciat a la retribució compensatòria que hauria de rebre després d’haver ocupat durant sis dies aquest càrrec, que ascendia a poc més de 1.000 euros, segons han confirmat a Europa Press fonts governamentals.

Aquestes mateixes fonts han confirmat que Huerta va presentar la seva renúncia el passat 29 de juny a l’Oficina de Conflictes d’Interessos del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, tal com va avançar la web 'Maldito bulo'.

Notícies relacionades

Segons la llei, els exministres tenen dret a percebre, a partir del mes següent en el qual es produeixi el cessament i durant un termini igual al que haguessin exercit el càrrec, una pensió indemnitzatòria del 80% del salari amb un màxim de dos anys.

En el cas de Huerta, el càlcul final respecte a aquesta indemnització se situaria en poc més de 1.000 euros. Fins al juliol de 2012, la pensió indemnitzatòria d’exministres era compatible amb gairebé qualsevol altra percepció, excepte amb l’acompliment d’un lloc que generés també dret a pensió indemnitzatòria, situació que va canviar a partir d’aquesta data gràcies a un Reial Decret.