PARADOR DESCONEGUT

Valtònyc s'entregarà aquest dilluns a l'estranger, segons el seu advocat

El lletrat Gonzalo Boye assegura que el raper busca "sortir de la clandestinitat"

El defensor es nega a revelar a quin país es troba el músic

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas  el rapero  valtonyc  juzgad180221093933

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas el rapero valtonyc juzgad180221093933 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc, s’entregarà a les autoritats judicials del país en el qual està fugit a partir d’aquest dilluns. L’advocat del raper mallorquí, Gonzalo Boye, ha confirmat a 'Diari de Mallorca' que el seu client té la intenció de "sortir de la clandestinitat", per la qual cosa en els propers dies es posarà a disposició de la justícia.

Boye, també advocat de Carles Puigdemont i dels 'exconsellers’ de la Generalitat Toni Comín i Meritxell Serret, va rebutjar revelar a quin país de la UE es troba Valtònyc "per respecte a aquestes mateixes autoritats judicials".

Valtònyc confia que el jutge rebutgi la seva extradició a Espanya, on és buscat per complir una condemna de tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries i amenaces al Rei contingudes en algunes lletres de les seves cançons.

Parador desconegut

Notícies relacionades

El raper va fugir a l’estranger el passat 23 de maig, quan estava a punt d’expirar el termini de deu dies que li havia donat l’Audiència Nacional per entrar a la presó i complir així la sentència dictada anteriorment pel Tribunal Suprem. El mallorquí podia entrar voluntàriament a qualsevol presó de l’Estat, però va optar per refugiar-se en un país de la Unió Europea.

Algunes fonts han situat Valtònyc a Bèlgica, on fa deu dies persones del seu entorn van oferir una compareixença pública per manifestar el seu suport al mallorquí i reclamar la seva absolució. En un acte a l’Eurocambra van assegurar no saber on es trobava. "Fa tres setmanes que no en saben res. No sabem si és viu o mort. Si és a Brussel·les ens agradaria veure'l i fer-li una abraçada", van indicar aquests activistes.