POLÈMIQUES DECLARACIONS

Això és el que va dir Loquillo sobre la presó per als rapers

Transcripció i àudio de l'entrevista en què el rocker opina sobre les penes de presó imposades per les lletres de les cançons

Després de ser criticat a les xarxes, l'artista sosté que EL PERIÓDICO li va manipular les respostes per obtenir un titular "capciós"

zentauroepp42994856 madrid 19 04 2018 icult presentacion de  loquillo de 40 a os180423202743

zentauroepp42994856 madrid 19 04 2018 icult presentacion de loquillo de 40 a os180423202743

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L'entrevista a Loquillo publicada a la web d'aquest diari el 22 d'abril (i en l'edició impresa del 23 d'abril) amb el títol "Loquillo: 'M'importa un rave que un raper entri a la presó'" ha generat una viva controvèrsia a les xarxes socials, on han sigut nombrosos els comentaris crítics amb l'aparent indiferència mostrada pel rocker respecte a la situació dels rapers condemnats. El mateix Loquillo ha volgut sortir al pas dels atacs rebuts afirmant que EL PERIÓDICO ha "manipulat" les seves paraules per obtenir un titular "fals" i "capciós".

Aquesta és la transcripció literal de la part de l'entrevista en què Juan Fernández pregunta per la qüestió (i, a continuació, la gravació de les preguntes i les respostes):

¿A tu què et sembla que un raper entri a la presó perquè la lletra dels seus...?

M'importa un rave el que faci el raper.

¿I que entri a la presó per això? ¿A tu, com a creador...?

Insisteixo, és que a veure si... Em preocupa molt més que amenacin Coixet i Serrat. ¿M'entens? Això em preocupa moltíssim més. ¿Per què? Doncs perquè els que exalcen aquests rapers són els que després silencien això. I això és molt més sibil·lí. ¿M'entens el que vull dir? Punt. O sigui, això del raper, això del rocker, això de tal... Ens han censurat a tots 20 vegades. ¿Què? O sigui, ¿què? ¿Què? ¿M'entens què vull dir? Home, és que... Noi, si tu t'arrisques, et parteixen la cara. Això va així. I sempre ha sigut així. Ens ho han fet a nosaltres, l'hi han fet a Paloma Chamorro, a Las Vulpes, a Wyoming... La llista és molt llarga. Per això dic que hem perdut la memòria. Hi ha coses més importants.

 

Notícies relacionades

L'oficina de Loquillo ha fet públic un comunicat en què s'assegura que "el titular publicat per EL PERIÓDICO és fals i no es correspon amb les manifestacions de l'artista, ni en la forma ni en el significat". El comunicat també assenyala que l'artista "en cap moment es refereix a la situació de privació de llibertat de rapers per la qual és preguntat" i que "és evident que parla sobre la censura artística a Espanya les últimes quatre dècades". I adverteix que "davant els nombrosos atacs en xarxes socials a partir d'aquesta notícia, l'artista i la seva oficina es reserven el dret a prendre les accions que fossin necessàries per reparar l'evident perjudici causat a la seva imatge".