EPISODI ABSURD

El veí que ha denunciat Joaquín Reyes: "La situació no està per a xorrades"

L'humorista reconeix la gran semblança de la seva disfressa amb Puigdemont, "però no sé si tant com per avisar la policia"

puigdemont-joaquin-reyes

puigdemont-joaquin-reyes

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

L'abric negre, la bufanda groga i el portentós treball de maquillatge feien pensar que l'home que brandava una estelada al parc d'Europa de Torrejón de Ardoz era el mateix Carles Puigdemont, quan en realitat es tractava de l'humorista Joaquín Reyes disfressat. Tan impressionant devia ser la semblança entre tots dos que un veí, alarmat, va decidir trucar a la policia per denunciar la inesperada presència de l'expresident de la Generalitat. "De lluny semblava autèntic. Els cabells, la mirada èpica, però, la veritat, no sé si tant com per avisar la policia", ha comentat el mateix Reyes en conversa telefònica amb aquest diari, alleujat després del sobresalt inicial, però sense saber-se'n avenir encara de l'absurd episodi viscut.

"Feia una bona estona que gravàvem quan m'he començat a adonar que li estava canviant la cara a la gent de l'equip i de la productora", ha relatat Reyes. La gravació tenia lloc al parc Europa de Torrejón, on hi ha unes boniques rèpliques a petita escala de monuments europeus, com la torre Eiffel, la Fontana di Trevi, el mur de Berlín, la Sireneta i, per descomptat, l'Atomium i el Manneken Pis de Brussel·les, on resideix Puigdemont des que va marxar de Catalunya. "Enmig de la gravació, de sobte he vist cares estranyes. M'he girat i he vist que venien sis policies nacionalsNo han arribat corrent, però sí diligents. Se m'han acostat, i quan els he dit que era Joaquín Reyes s'han posat a riure, m'han donat la mà i se n'han anat”, ha explicat l'humorista. Una productora del programa d'El intermedio de La Sexta, perquè el que Reyes estava gravant era la imitació de Puigdemont, ha aconseguit localitzar el denunciant, que, segons l'humorista, li ha contestat en actitud severa: "La situació no està per a xorrades".

Notícies relacionades

Després d'anar-se'n els sis policies, l'esquetx de la secció Zanguanos (en què Reyes ha imitat amb el seu inequívoc segell chanante personatges de l'actualitat com Manuela Carmena, Donald Trump o Soraya Sáenz de Santamaría, i que serà emès dilluns, 26 de febrer) s'ha acabat de gravar sense més incidències. No obstant, l'ensurt ha quedat i la paranoia també. "Ens en anàvem del parc en un cotxe negre per desmaquillar-me i la gent es quedava estupefacta als semàfors perquè veien que al seient del copilot hi anava Puigdemont. Però després hem començat a veure una furgoneta de la Guàrdia Civil i ens ha fet la impressió que ens seguia un parell de vegades. Ens hem espantat una mica, però al final se n'ha anat".

"Sembla un homenatge a Forges [mort dijous a la matinada]. Tot plegat és un disbarat", ha rematat Reyes.