MIRADOR

La llista va creixent

¿Quant deu faltar perquè Bryan Singer ingressi en la clínica d'Arizona on van acabar el seu amic Kevin Spacey i Harvey Weinstein?

1
Es llegeix en minuts
El cineasta Bryan Singer, en la visita al festival de cine de Sitges, el 2011.

El cineasta Bryan Singer, en la visita al festival de cine de Sitges, el 2011. / ARXIU / DIEGO CALDERÓN

Amb tot aquest sòrdid assumpte de la caça del depredador sexual en l’univers de les celebrities, un no reacciona de la mateixa manera davant cada nou acusat. Alguns fan mal perquè els respectava. Penso en Kevin Spacey, Dustin Hoffman, l’humorista Louis C.K., el fotògraf Bruce Weber (l’acaba d’assenyalar un model a qui va fotre mà fa anys) o el venerable presentador de la PBS Charlie Rose, que en pantalla sempre em va semblar un cavaller (tot i que després resulta que tenia l’estrany costum d’ensenyar la tita a la primera que se li posava a l’abast). Amb segons qui, un no té compassió perquè això seu era de domini públic i, a més a més, la seva obra, per dir-ne d’alguna manera, no hi havia per on agafar-la.

Notícies relacionades

Un representant conspicu d’aquest sector és el director Bryan Singer, que el 1995 ens va fer creure que podia ser un cineasta interessant amb el seu primer llargmetratge, Sospitosos habituals, però de seguida vam descobrir que tot el mèrit de la proposta era del guionista Christopher McQuarrie. En la seva segona obra, Verano de corrupción, adaptada d’un relat de Stephen King, ja se li va començar a veure el llautó amb una innecessària seqüència d’adolescents despullats a la dutxa que li va portar algun petit problema d’ordre menor. Després, ja es va passar directament a l’apassionant món dels súper herois, dels X Men a Superman, i es va dedicar a un cine car i pirotècnic pel qual el pagaven molt bé, però que no anava enlloc.

Paral·lelament, la seva vida de tronera gai va començar a ser motiu d’enraonies a Hollywood, proporcionant material sobre les festes amb jovenets a la seva mansió amb jacuzzi. Ara acaba de ser acusat de violació per un paio que tenia 17 anys en el moment dels fets i ha sigut acomiadat del rodatge de Bohemian Rhapsody, el biopic de Freddie Mercury protagonitzat per Remi Malek, amb qui ja havia tingut alguna esbroncada els dies que tenia el detall de presentar-se al plató. ¿Quant deu faltar perquè ingressi en la clínica d’Arizona on van acabar el seu amic Spacey i Harvey Weinstein?