EVOLUCIÓ FAVORABLE

Antonio Carmona, ingressat per una infecció

El músic va tenir complicacions després de rebre uns implants dentals, però la seva situació millora

ealos38202401 barcelona 27 de abril de 2017 antonio carmona en la calle 171005143351 / RICARD FADRIQUE

ealos38202401 barcelona  27 de abril de 2017  antonio carmona en la calle 171005143351
antoniocarmonapp

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El popular cantant Antonio Carmona està ingressat en un hospital de Madrid, on evoluciona favorablement després de ser operat aquest dimecres per una infecció d'uns ganglis del coll. "Està en procés de postoperatori. El van operar ahir. L'han sedat perquè l'han hagut d'intubar. Però no temem per la seva vida", ha assegurat Patricia Vizcaíno, mànager del músic.

El cantant del desaparegut grup Ketama, de 52 anys, és a l'hospital San Francisco de Asís de Madrid, segons va avançar 'El Español', que va fer saltar les alarmes a l'afirmar que l'artista està en un coma induït, cosa que la seva representant ha qualificat d'"exagerat".  

"Antonio es troba bé" i no li ha passat "res greu, encara que sí que és important", ha assenyalat la representant del cantant a Europa Press. A més, ha afegit que es desconeix la causa de la infecció que ha tingut el músic i que està previst que l'artista continuï ingressat uns dies més.

Segons Vizcaíno, de moment s'han cancel·lat tots els actes de promoció que tenia el cantant per a aquesta setmana, encara que la seva representant s'ha mostrat confiada que a partir del dia 21 d'aquest mes torni a estar actiu. Aquell dia Carmona té previst oferir un concert a Elx.

Amb Carmona al centre hospitalari hi ha la seva dona, Mariola Orellana, el seu germà, Juan Carmona, i la seva dona, Sara Verdasco. També hi ha passat Eugenia Martínez de Irujo, amiga de la família.

Dinastia de guitarristes

El cantant, amb 16 discos amb Ketama i tres en solitari (l'últim publicat aquest any), l'haurien sedat per protegir-li el cervell després de tenir una infecció de la qual encara es desconeix l'origen i que, segons diversos mitjans, s'ha produït després d'una intervenció d'implants dentals. L'hospital, per la seva banda, ha rebutjat fer comentaris al·legant la protecció de dades dels seus pacients.

L'última publicació del cantant a les seves xarxes socials és de fa només tres hores, un missatge al seu compte de Twitter, on té 131.000 seguidors, en què promocionava un concert a Madrid en record de la cantant Cecilia.

Notícies relacionades

Antonio Carmona, membre de la dinastia de guitarristes flamencs iniciada pel seu besavi Habichuela el Viejo, és fill del guitarrista flamenc Juan Habichuela (1933-2016) i nebot del també guitarrista Pepe Habichuela (1944). Des d'aquestes arrels tradicionals, la generació d'Antonio Carmona va derivar cap al nou flamenc.

La formació inicial de Ketama va estar formada per José Soto, 'Sorderita', Juan Carmona, 'el Camborio', Ray Heredia, fill del 'bailaor' Josele. Ja el 1990, Antonio Carmona va substituir Ray Heredia i el seu cosí José Miguel Carmona va reemplaçar Sorderita. Després de la separació de Ketama, Antonio Carmona va començar la seva carrera en solitari amb el disc 'Vengo venenoso' (2006).