A SANT BOI DE LLOBREGAT

Altaveu, un festival de servei públic

La mostra ofereix en la seva 29a edició un programa divers amb una quinzena de concerts i buscant la singularitat

fcasals34737990 ala ni en la sala jamboree  foto quim cabeza160718141413

fcasals34737990 ala ni en la sala jamboree foto quim cabeza160718141413 / QUIMCABEZA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Molt abans que es parlés de la bombolla de festivals, el 1989, naixia a Sant Boi de Llobregat l’Altaveu, una mostra inicialment orientada cap a la cançó d’autor que amb els anys s’ha anat obrint a altres imaginaris. Aquest cap de setmana afronta la seva 29a edició amb un programa esquitxat per noms com els rockers Flamin’ Groovies i Los Enemigos, i dues carismàtiques veus femenines, Ala.ni i Kadhja Bonet.

    

L’Altaveu acull una quinzena de propostes en l’edició que suposa l’estrena, com a director artístic, de Jordi Turtós, periodista i programador amb experiència al Mercat de Música Viva de Vic i el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, i actualment també a càrrec de la Mercè Música. Turtós vol posar l’accent en el caràcter del festival com a «servei públic» amb voluntat de «descobrir propostes a les quals d’una altra manera no es tindria accés».

Notícies relacionades

    

Els californians Flamin’ Groovies, institució seminal del power pop, actuaran demà a la plaça de l’Ajuntament, que avui acollirà Los Enemigos. Concerts gratuïts, com els de l’Ateneu Santboià: la britànica Ala.ni i la nord-americana Kadhja Bonet, propostes intimistes per avui, i el rock psicodèlic dels francesos The Limiñanas i la banda nord-americana Omni (amb Frankie Broyles, exguitarrista de Deer­hunter), dissabte. A Cal Ninyo, a preus populars, reinvencions de la cançó d’arrel amb Joana Gomila i el duo Maria Arnal i Marcel Bagès (divendres) i sessions de flamenc i jazz a càrrec de Mariola Membrives (Omega, de Morente) i Marco Mezquida.