RECTA FINAL DEL FESTIVAL

Paco Ibáñez, a les Nits d'Agost del Grec

El cantautor adaptarà el seu muntatge 'Mediterráneo' per recordar els atemptats de Barcelona i Cambrils

ealos31883273 barcelona  18 11 2015 concierto de paco ib  ez en el palau d170828173704

ealos31883273 barcelona 18 11 2015 concierto de paco ib ez en el palau d170828173704

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Les Nits d’Agost al Grec, una de les novetats del festival Mas i Mas d’aquest any, encaren la seva recta final amb el recital de Paco Ibáñez d’aquesta nit (21.30 hores). El músic pujarà a l’escenari del parc de Montjuïc amb el seu espectacle 'Mediterráneo', però hi serà present l’impacte dels atemptats de Barcelona i Cambrils. A l’escenografia dissenyada per Frederic Amat s’hi incorporarà el logotip de Barcelona en què un llaç negre substitueix la lletra L, creat pel mateix artista plàstic, i el lema 'No tinc por'. I a més d’altres possibles accions, es llegirà el poema de José Agustín Goytisolo 'En estos tiempos de ignominia'.

Paco Ibáñez estarà acompanyat per Mario Mas a la guitarra, Gorka Benítez al saxo tenor, Horacio Fumero al contrabaix, i César Stroscio (bandoneó) i Pep Pascual (efectes sonors). El cantautor va dissenyar el muntatge com un «viatge pel Mare Nostrum que reivindica l’humanisme davant la barbàrie actual», amb «cançons d’amor, de pur existencialisme, de lluita i resistència, emparades en els ritmes pels instruments i la força de la poesia».

DE TOTES LES RIBES

Notícies relacionades

El músic, que diu haver adoptat la mediterraneïtat com a identitat cultural, reuneix manifestacions de cultures i idiomes de totes les ribes. Des dels clàssics de la poesia en llengua castellana fins als versos andalusins del rei poeta de Sevilla Al-Mútamid, els romanços moriscos i la cançó En Méditerranée del seu amic, originari d’Alexandria, Georges Moustaki.

Tres empreses (Mas i Mas, Focus i Bitò) han mantingut obert per primera vegada el Teatre Grec durant tot l’agost, amb una programació de dansa i música integrada en el Festival Mas i Mas que va començar amb el concert inaugural de Chano Domínguez el 4 d’agost i que es tancarà amb Mambo Jambo diumenge.