FESTIVAL MAS I MAS

Morgan: cridats a ser revelació

El jove grup madrileny presenta aquest divendres al Teatre Grec les cançons del seu disc de debut, 'North'

morgan-foto-icult

morgan-foto-icult

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt / Barcelona

«Les temporades fluixes són un caldo de cultiu per a la inspiració». Ho diu Carolina de Juan, coneguda com a Nina, veu, piano i lletrista de Morgan, la banda madrilenya cridada a ser revelació del pop independent. «Quan estic alegre tinc ganes de sortir amb els amics, però quan estic de baixada és el moment ideal per tancar-me a casa i compondre. Cantar és terapèutic i jo componc les meves lletres amb els sentiments a flor de pell». La seva veu greu i envellutada acaricia l’oïda amb cada paraula.

Nina té 26 anys, és de Madrid i, després d’estar matriculada dos anys a  Empresarials, va veure clar que aquell no era el seu camí. Va tornar a la música –va estudiar solfeig de petita– o potser va ser la música la que va tornar a ella. Durant la seva participació en diversos projectes musicals va conèixer Paco López, actual guitarrista de Morgan. Nina era corista al seu grup (el d’ell) Anaheim i va decidir ensenyar-li algunes composicions. Al seu torn, Paco les va ensenyar a Ekain Elorza, actual bateria, i així va ser com el 2013 van decidir muntar una banda, a la qual també es van unir Alejandro Ovejero com a baixista i David Schulthess com a teclista. 

Fa dos anys, Quique González buscava una cantant per fer un duo en la cançó Charo. «Un amic comú li va enviar un vídeo meu i li va agradar, així que vaig fer les proves», explica Nina. «Em van dir que estaven buscant una veu com la meva i em van convidar a fer la gira amb ells». Avui arriben a Barcelona per actuar al Teatre Grec, dins del Festival Mas i Mas. «Hem estat a la Salamandra i al Jamboree, però sabem que el Teatre Grec és un escenari màgic», apunta. «Un repte i, a la vegada, una oportunitat». Al concert hi presentaran North, el seu disc de debut, una barreja de diversos estils musicals: rock, soul i blues amb una mica de pop i funk.

Notícies relacionades

Treballant en el segon

De les 13 cançons que componen el disc, 12 són en anglès i a Volver, l’única en espanyol, la veu envellutada de Nina traspua melancolia. Ara estan acabant la gira de North i treballant en el segon disc, que esperen tenir llest a finals d’aquest any. Prefereixen viure al dia, disfrutar les oportunitats que els arriben però sempre amb els peus a  terra. «No hem parlat de la possibilitat que els nostres projectes s’acabin tornant incompatibles, però per a mi Morgan és la prioritat». H