DONA LA RAÓ AL GOVERN CENTRAL

El Tribunal Constitucional tomba el cànon digital català

El tribunal dona la raó al Govern central, que el va recórrer amb l'argument que se superposava amb l'IVA

Cinc dels 12 jutges emeten un vot particular amb què expressen la seva discrepància amb la decisió

abertran13395407 madrid  21 06 10  periodistas esperan en la entrada del trib170721083505

abertran13395407 madrid 21 06 10 periodistas esperan en la entrada del trib170721083505 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Constitucional ha tombat l'impost que la Generalitat de Catalunya cobrava a les empreses operadores d'internet, conegut com a cànon digital, i que servia per finançar el sector audiovisual català. L'alt tribunal dona així la raó al Govern de Mariano Rajoy, que havia recorregut el cànon argumentant que se superposava amb l'IVA i això suposava una doble càrrega fiscal.

Notícies relacionades

L'impost català s'aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori català, ja fos de telefonia mòbil o fixa. El Govern de Carles Puigdemont esperava recaptar amb aquest cànon uns 20,5 milions i mig d'euros anuals. Una quantitat que pensava destinar a fons per impulsar la indústria audiovisual catalana i la difusió de la cultura digital.

La decisió adoptada pel TC no ha sigut unànime. Cinc dels 12 jutges de l'alt tribunal han emès un vot particular amb què expressen la seva discrepància perquè consideren que sí que és clara la diferència entre el cànon digital català i l'IVA.