Drake arrasa als Billboard

El raper canadenc supera Adele a l'aconseguir 13 premis en una gala amb actuacions de Céline Dion, Bruno Mars, Madonna, Cher i Miley Cyrus

MARK RALSTON (AFP)

Drake arrasa als Billboard
dcaminal38548605 celine dion performs  my heart will go on  at the billboard 170522090530
dcaminal38548506 las vegas  nv   may 21  singer halsey performs onstage durin170522090520
dcaminal38547836 2017 billboard music awards     show   las vegas  nevada  u 170522090513
dcaminal38547312 jason derulo performs at the billboard music awards at the t170522090449
dcaminal38547122 2017 billboard music awards     show   las vegas  nevada  u 170522090416

/

2
Es llegeix en minuts

El raper canadenc Drake va conquistar els premis Billboard amb una xifra rècord de 13 premis, al superar la marca de 12 trofeus obtinguts per la britànica Adele en l'edició del 2012, dins d'una cerimònia marcada pel record dedicat al mexicà Juan Gabriel.

"És una bogeria pensar que estem a la Terra per un període limitat de temps, i s'ha de mostrar amor mentre som aquí", va dir eufòric Drake sobre l'escenari del T-Mobile Arena, de Las Vegas (Nevada).

L'artista va guanyar guardons com el de millor artista, millor àlbum de rap, 'Views', i la seva cançó 'One dance' va obtenir, entre altres, el de millor cançó, més reproduïda en plataformes d'internet, millor cançó R&B i millor col·laboració R&B, juntament amb WizKid i Kyla.

Beyoncé, per la seva part, va obtenir cinc estatuetes, incloses les de millor artista femenina, millor artista R&B i millor àlbum de R&B, 'Lemonade'.

A més, el mexicà Juan Gabriel va guanyar les estatuetes al millor artista llatí (davant J Balvin, Los Plebes Del Rancho de Ariel Camacho, Maluma i Nicky Jam) i al millor àlbum llatí, 'Los Dúo 2'.

La millor cançó llatina va anar a parar a Nicky Jam per 'Hasta el amanecer'. La resta de contendents en aquest camp eren Daddy Yankee ('Haky Shaky'), Enrique Iglesias i Wisin ('Duele el corazón'), Shakira i Maluma ('Chantaje') i Carlos Vives i Shakira ('La bicicleta').

CÉLINE DION, 20 ANYS DE 'TITANIC' 

Céline Dion, Drake, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Lil Wayne, Bruno Mars i Lorde van ser alguns dels artistes que van actuar sobre l'escenari del T-Mobile Arena, de Las Vegas (Nevada).

Minaj va obrir la vetllada amb una presentació de nou minuts que va comptar amb la intervenció de Derulo, Guetta i Wayne.

Dion, coincidint amb el vintè aniversari de l'estrena de 'Titanic', va interpretar de manera acollidora el cèlebre 'My heart will go on', tema estrella de la banda sonora de la pel·lícula, mentre que Cyrus va tocar per primera vegada en directe el seu nou senzill, titulat 'Malibu'.

La llista d'actuacions musicals també va incloure Camila Cabello, The Chainsmokers, Florida Georgia Line, Imagine Dragons, Halsey, Sam Hunt, John Legend, Julia Michaels, Jason Derulo, David Guetta, Ed Sheeran i Cher, que va rebre el premi a la Icona de l'Any.

CHER, 71 ANYS LLUINT TIPUS

La diva, un dia després de fer 71 anys i presumint de cos com si en tingués molts menys, va obsequiar el personal amb alguns dels temes més cèlebres de la seva carrera, com 'Believe' i també 'If I could turn back time'. "Crec que la sort ha sigut fonamental en la meva carrera", va admetre l'artista. "Va ser sort sobretot, i una petita part meva que hi vaig afegir", va dir humil.

Notícies relacionades

Entre els presentadors de l'esdeveniment hi havia Kate Beckinsale, Sean 'Diddy' Combs, Mark Cuban, Alexandra Daddario, DJ Khaled, Josh Duhamel, Ansel Elgort, Kevin Hart, Ed Helms, Prince Michael Jackson, Lea Michele, Olivia Munn, Rita Ora, Nicole Scherzinger, Hailee Steinfeld, Ashley Tisdale i Miss America 2017, Savvy Shields, entre altres.

La gala d'aquest any, que es va desenvolupar al llarg de tres hores, va comptar amb Ludacris i Vanessa Hudgens com a amfitrions.