La periodista Sonsoles Ónega obté el premi Lara de novel·la

El jurat es decanta per una història d'amor ambientada en la guerra civil

lpedragosa7054182 sonsoles onega170519202235

lpedragosa7054182 sonsoles onega170519202235 / SAMUEL ARANDA

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

La periodista Sonsoles Ónega (Madrid, 1977) va guanyar ahir a la nit el 22è Premi de Novel·la Fernando Lara, un dels més importants de les lletres espanyoles i dotat amb 120.000 euros. El jurat del Grupo Planeta, integrat per Fernando Delgado, Pere Gimferrer, Ana María Ruiz-Tagle, Clara Sánchez i Emili Rosales com a secretari amb dret de vot, ha escollit en aquesta edició una obra titulada inicialment 'Después del amor todo son palabras'.

La novel·la, ambientada en la guerra civil, narra la història d'una dona víctima d'una societat masclista que s'atreveix a demanar el divorci per acompanyar el seu amor republicà a l'exili. A fora, els remordiments per l'abandonament dels fills l'acompanyaran fins a la mort.

Filla de periodista, Ónega acumula una llarga trajectòria en diversos mitjans de comunicació de país, tant en premsa escrita com ràdio i televisió, on els últims anys s'ha especialitzat en informació parlamentària. A la literatura s'hi ha dedicat robant hores de son, com ha confessat en alguna ocasió. La seva primera incursió, ‘Calle Habana, esquina Obispo’ li va valer el 2004 el tercer premi Letras de novel·la curta. I el 2015 publicava ‘Nosotros que lo quisimos todo’, “una visió divertida sobre la gran estafa del segle XXI: el de la dona treballadora”.

Notícies relacionades

Més de 300 manuscrits procedents d'Espanya i l'estranger concorrien a aquesta vint-i-dosena edició del famós guardó, patrocinat per la Fundación AXA i el guanyador del qual va ser donat a conèixer en el tradicional sopar de gala celebrat aquest divendres al Real Alcázar de Sevilla.

L'última edició del prestigiós premi va recaure l'any passat en Paloma Sánchez-Garnica i la seva novel·la 'Mi recuerdo es más fuerte que tu olvido’.