REACCIÓ A HOLLYWOOD

L'Acadèmia demana perdó per l'error de l'Oscar a la millor pel·lícula

 

  / AP / CHRIS PIZZELLO

1
Es llegeix en minuts

L'Acadèmia de Hollywood ha demanat perdó per l'error que hi va haver en l'entrega dels Oscars i ha anunciat que prendrà les mesures per mantenir la integritat d'aquests guardons en pròximes edicions.

La 89 edició dels Oscars es va acabar amb un final esperpèntic a l'anunciar Faye Dunaway i Warren Beatty, per error, 'La La Land' com a guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula, quan en realitat la vencedora era 'Moonlight'.

Aquest fiasco, degut a un error humà a l'hora d'entregar el sobre amb el nom del guanyador, va obligar l'auditora PricewaterhouseCoopers (PwC), l'empresa encarregada de rebre, comptabilitzar i vetllar pels resultats dels Oscars, a disculpar-se hores després de la cerimònia.

Per la seva part, l'Acadèmia ha divulgat un comunicat a través del seu compte de Twitter en què lamenta profundament els fets i adverteix que prendrà mesures.

DISCULPES PER A TOTHOM

"Demanem disculpes als repartiments i els equips de 'La La Land' i 'Moonlight", afirmat la nota de la institució, abans d'elogiar la "formidable elegància" que van mostrar els afectats sobre l'escenari.

"A tots els que s'hi van veure involucrats, incloent-hi els nostres presentadors Warren Beatty i Faye Dunaway, els cineastes i els nostres seguidors a tot el món, els demanem perdó", afegeix el comunicat.

Notícies relacionades

La institució presidida per Cheryl Boone Isaacs destaca que en els últims 83 anys ha encarregat a PwC la gestió dels resultats, i recorda que l'auditora va assumir dilluns "tota la responsabilitat" per la "ruptura dels protocols" establerts per a la cerimònia.

"Hem passat l'última nit i avui (dilluns, el dia posterior a la cerimònia) investigant les circumstàncies (dels fets), i determinarem quines accions són apropiades en el futur. Estem fermament compromesos amb la defensa de la integritat dels Oscars i de l'Acadèmia".