ACADÈMIA DE HOLLYWOOD

'Mea culpa' de Price Waterhouse Coopers per l'error en els Oscars

L'empresa que gestiona les votacions anuncia que investigarà com es va donar un sobre equivocat als presentadors del premi a Millor pel·lícula

 

  / REUTERS / MIKE BLAKE

1
Es llegeix en minuts

L'incòmode error que aquesta matinada donava el premi a la Millor pel·lícula a 'La La Land' en lloc de 'Moonlight' La La Land'Moonlightja forma part de la història dels Oscars. Warren Beatty, acompanyat de Faye Dunaway, havia de llegir el sobre amb el film guanyador però el sobre estava equivocat i corresponia a l'anterior guardó, entregat a Emma Stone per 'La La Land'. El culpable d'aquest error garrafal ja ha entonat el 'mea culpa' a Twitter. Es tracta de l'empresa Price Waterhouse Coopers (PWC), que fa 83 anys que gestiona el sistema de votació en nom de l'Acadèmia de Hollywood. 

Notícies relacionades

En un comunicat penjat a la xarxa social demanen disculpes públicament: "Demanem sincerament perdó a 'Moonlight', 'La La Land', Warren Beatty, Faye Dunaway i els espectadors dels Oscars per l'error comès durant l'anunci del premi a la Millor Pel·lícula. Als presentadors se'ls va donar per error un sobre de la categoria equivocada i quan es va descobrir, va ser immediatament corregit. Estem investigant com va poder passar, i lamentem profundament el que ha passat". 

En la nota també agraeixen la forma en què van saber gestionar l'anòmala situació els nominats, l'Acadèmia, l'ABC, cadena que va emetre la gala, i el presentador, Jimmy Kimmel.