UN PERIPLE TRIOMFAL

Love of Lesbian tancarà la seva gira amb dos concerts al Sant Jordi Club

La banda barcelonina rep un Disc d'Or per 'El poeta Halley' i revela els seus plans per als pròxims mesos

so7b9398

so7b9398 / RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
ESTER TORRAS / BARCELONA

Mentre el cometa Halley triga uns 76 anys a donar la volta al Sol, El poeta Halley només ha necessitat un any a recórrer les principals sales del país, encapçalar el circuit de festivals, viatjar fins a Llatinoamèrica i tornar. Després que el 2016 es convertís en l’any d’or per a Love of Lesbian, la banda catalana va anunciar ahir que culminarà la gira del seu vuitè disc, El poeta Halley, a la tardor amb dos concerts a Barcelona i un a Madrid. El 18 de novembre, el grup actuarà al WiZink Center, l’antic Palacio de Deportes, i el periple s’acabarà a la capital catalana, els dies 24 i 25 de novembre al Sant Jordi Club. Les entrades sortiran a la venda el 21 de febrer.

Aquests concerts clausuraran una gira de sales i recintes que el grup barceloní va iniciar el 3 de febrer a Londres, en el cicle Rock Sense Subtítols. «Fa un mes i mig que estem dissenyant un espectacle de llums i escenografia per al final de gira. Procurem que els nostres concerts no siguin només una seqüència de cançons, sinó una història amb un fil argumental, com si fossin un conte o un viatge», assenyala el guitarrista Jordi Roig.

L’amic Halley és el protagonista d’un treball d’alta densitat poètica, lletres llargues que voregen constantment la melancolia i un toc del romanticisme més rocker. «Ens vam obsessionar a donar tridimensionalitat a la música, buscàvem que es pogués olorar i tocar, que fos una porta d’entrada a una altra dimensió», explica Santi Balmes, cantant i guitarrista de la banda. «Aquest disc és un objecte molt mimat perquè volíem que es convertís en un treball gustós, més enllà de la típica foto i els crèdits», afegeix. 

A punt de complir dues dècades a sobre dels escenaris, Love of Lesbian acaba de rebre el disc d’or amb El poeta Halley per les més de 20.000 còpies venudes a Espanya. «Avui dia, en una època de playlists, aconseguir que la gent et presti atenció més de mitja hora és un miracle», subratlla Balmes.

Huracà d’èxits

El disc d’or no és l’únic triomf recent dels lesbians. La carrera del grup es va veure agitada l’any passat per un «huracà d’una escala descomunal», com canten en el single Bajo el volcán. No només van aconseguir el primer lloc a les llistes de vendes amb el llançament d’El poeta Halley, sinó que 48 setmanes després es mantenen ferms amb aquest disc, un dels més venuts a Espanya. També van rebre dos premis a Los 40 Music Awards (millor grup de la crítica i millor grup d’impacte en festivals) i un Grammy llatí pel millor disseny de coberta, il·lustrada per Sergio Mora.

Notícies relacionades

A més de penjar el cartell de sold out en sales com Razmatazz i La Riviera abans fins i tot de treure el disc a la venda, Love of Lesbian ha encapçalat els festivals més reconeguts del país, des del BBK Live i el Cruïlla fins a l’Arenal Sound i el Sonorama Ribera, passant pel Low Festival, entre altres. Els seus èxits també han ressonat a l’altre costat de l’Atlàntic, amb concerts a Mèxic, Xile i l’Argentina. El pròxim juny tornaran a creuar l’Atlàntic per estrenar-se al Perú.

I els projectes s’acumulen. El grup està acabant la banda sonora d’una pel·lícula d’animació que s’estrenarà aquest any i està pensant a tornar a repetir l’experiència de l’espectacle teatral Espejos y espejismos. «De cara al 2018, volem recuperar l’essència d’aquella gira perquè va ser una experiència que no vam esprémer en tota la seva potencialitat», assegura el bateria Oriol Bonet.