CRÒNICA DE CONCERT

Kase.O, el clímax d'un 'comeback'

El raper saragossà va presentar el cru i confessional 'El círculo' en Razzmatazz davant un públic entregat

 

  / XAVI TORRENT

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi havia tantes ganes de Kase.O que als sis minuts de retard de l'inici el públic ja cridava com quan Rihanna s'endarrereix una hora i vint. El raper saragossà no es va fer esperar gaire i, precedit pel seu vell aliat el 'dj' i productor R De Rumba, va saltar a l'escenari amb ganes de brodar-ho. "Rapejaré encara millor que a 'El círculo'", va dir. I no, no va ser una fardada.

Ben recolzat per l'ascendent MC El Momo, el membre de Violadores Del Verso va repassar amb perfecció vocal gairebé insultant el repertori d'un disc, 'El círculo' (2016), sobre emergir de la depressió i el bloqueig creatiu i adquirir plena consciència de totes les coses bones que t'envolten. Aquesta primera exhibició a Razzmatazz (avui, dissabte, torna a actuar, de nou amb entrades esgotades) va tenir gust de clímax d'un 'comeback'.

La varietat d'estils de l'àlbum, de producció no tan hardcore ni rapera com es podia esperar, va fer impossible qualsevol mostra de monotonia. L'humor també podia variar de tema a tema: hi va haver ràfegues d'amargura ('Triste'), agra dolçor ('Guapo tarde'), amor pur, l'únic amor que és amor ('Amor sin cláusulas')… Els fans semblen haver abraçat els nous sons i la mostra de vulnerabilitat del seu heroi; van corejar cada tema com bojos, com si fos un gran èxit de Doble V.

REUNIÓ DE DOBLE V

A més d'últims 'hits', hi va haver rescats gloriosos del fons de catàleg, com aquelles clàssiques col·laboracions amb Míos Tíos ('Billete de ida hacia la tristeza') i Dogma Crew ('Chúpala'). Però el verdader assalt al lacrimal va arribar amb la reunió (una mica 'spoilejada' a les xarxes) de Doble V per a una estel·lar 'Vivir para contarlo'. Líric i SHO-HAI, els seus aliats de saga, segueixen també amb la veu intacta. 

Notícies relacionades

Kase.O va deixar per al bis 'Basureta (Tiempos raros)', el clímax d''El círculo', exorcisme d'arranjaments ascètics i tempo reposat. "¡Silenci, hòstia!", va cridar algú entre el públic, expressant els sentiments d'uns quants. Després de la catarsi, una mica de festa per no anar-se'n amb regust amarg: 'Cantando'.

Abans de dir adeu, l'MC va voler desfogar-se uns minuts més sobre "un parell de coses". Punt u: "No pots canviar el món, però pots canviar el món al teu voltant. ¡Has d'anar a veure els teus avis!". Punt dos: "Especialitza't en alguna cosa. Facis el que facis, fes-ho bé". I van caure també uns apunts sobre l'addicció a les xarxes socials: "El que és real és el sol. Sigues conscient, ves a passejar. Regala't uns minuts de consciència i de realitat, d'una puta vegada".