SIS MESOS DE MÚSICA

Caetano Veloso se suma al cartell del Guitar BCN

El festival, que el grup Lambchop inaugura dilluns, anuncia noves actuacions i un tercer concert d'Els Amics de les Arts

zentauroepp26130197 barcelona  31 05 2014  el cantante caetano veloso en la ulti170119185114

zentauroepp26130197 barcelona 31 05 2014 el cantante caetano veloso en la ulti170119185114

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Caetano Veloso s’ha sumat al cartell del festival Guitar BCN-17, que s’inaugurarà dilluns que ve amb l’actuació del grup nord-americà Lambchop a la sala Barts. La mostra, que celebra la 28a edició, reconeixerà a més la trajectòria del cantautor brasiler amb un premi de nova creació que s’entregarà el 28 d’abril vinent, quan Veloso visiti Barcelona per actuar, juntament amb la seva  compatriota Teresa Cristina, al Palau de la Música. «Caetano Veloso és un dels grans referents artístics dels últims 50 anys», va assegurar ahir el director del festival, Joan Roselló, quan va anunciar el guardó.

L’estrella bahiana no és l’únic artista que s’incorpora aquest any a la programació del Guitar BCN, que ha anunciat també les actuacions de Diego Vasallo (Luz de Gas, 2 de març), Carmen García (Barts Club, 21de abril), Suso Saiz (Barts Club, 5 de maig), Jack Broadbent (Bikini, 17 de maig), The New Raemon (Apolo, 18 de maig), Abel Pintos (Barts, 24 de maig), Mazoni (Barts Club, 25 de maig), L.A. (Bikini, 25 de maig) i Cesk Freixas (Barts Club, 8 de juny). A més a més, hi haurà un tercer concert d'Els Amics de les Arts (Barts, 6 de maig), després que s’esgotessin les entrades per a les sessions dels dies 4 i 5 de maig.

ESTRELLES CONSAGRADES

En total, la nova edició del festival, organitzat per The Project, presenta un cartell amb més de 40 artistes, entre els quals hi ha estrelles internacionals com Pat Metheny, Ute lemper, Dulce Pontes, Adriana Varela i Rick Astley; noms consagrats de l’escena espanyola com Loquillo, Amaral (que tancaran la mostra el 6 de juliol al Poble Espanyol), Coque Malla i Elefantes, i joves talents locals com Animal, Taburete (el grup de Willy Bárcenas, fill de l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas), Fredi Leis, Coriolà, Rosalía & Raül Refree i Pantaleó. «Aquest any el festival ha quedat rodó», s’ha congratulat la directora artística del Guitar BCN, Judit Llimós.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Notícies relacionades

Al llarg de les 28 edicions (comptant que s’inaugura dilluns que ve), el festival ja haurà acollit més d’un miler de concerts, un èxit que els organitzadors han volgut celebrar amb una exposició fotogràfica a l’estació de Diagonal del Metro de Barcelona. 'Les 1.001 Nits del Guitar BCN' reunirà instantànies dels fotògrafs Jordi Vidal, Xavier Mercadé, Pablo Leoni i Lorenzo Duaso. En aquest mateix insòlit escenari actuarà la cantant malaguenya de flamenc jazz Paula Domínguez, el pròxim dijous 9 de febrer.

La mostra barcelonina compta amb un pressupost inicial de 700.000 euros, que els organitzadors preveuen que acabarà tancant-se en una xifra pròxima al milió, tal com va passar l’any passat. En l’edició del 2016, segons ha explicat Joan Roselló, el festival va atraure més de 50.000 espectadors i va tenir un percentatge d’ocupació superior al 90%, fet que demostra, ha afegit, que es tracta d’una cita plenament «consolidada» en el panorama musical de la capital catalana. «És una xifra que indica una gran complicitat amb el públic i les sales i és la millor motivació de cara a aquesta edició».