REACCIONS AL PREMI CERVANTES 2016

El món de la cultura i de la política es rendeixen a Mendoza

Juan Marsé assegura que el barceloní "es mereixia el Cervantes des de fa temps" i l'alcaldessa Colau el felicita "des de la ciutat dels prodigis"

abertran31635964 barcelona  29 10 2015 el escritor eduardo mendoza en la pedr161130150707

abertran31635964 barcelona 29 10 2015 el escritor eduardo mendoza en la pedr161130150707

2
Es llegeix en minuts

Són moltes les personalitats del món de la cultura, editorial i fins i tot de l'àmbit polític que han elogiat aquest dimecres Mendoza pel seu premi i l'han felicitat. Un dels més destacats, ja que va aconseguir el mateix guardó el 2008, ha sigut l'escriptor Juan Marsé, que ha assegurat que Mendoza "se'l mereixia [el premi Cervantes] des de fa temps". I ha afegit que s'alegrava "moltíssim, moltíssim" del fet que hagi sigut Mendoza el reconegut amb el guardó més important de les lletres hispanes, perquè és l'artífex d'"una obra molt seriosa" al llarg de tota la seva trajectòria.

Per la seva banda, Elena Rodríguez, directora de l'editorial Seix Barral, on Mendoza publica els seus èxits, celebra que el jurat hagi valorat "una obra realment molt plural, amb un component humorístic i un altre també de seriós". "És un premi molt merescut a un gran escriptor i una gran persona", ha manifestat la seva editora des de l'any 2000.

El Twitter de l'editorial també s'ha fet ressò de la seva "felicitat":

En la mateixa línia s'ha expressat l'escriptora Rosa Regàs, que ha considerat "just" el premi, i ha destacat la seva "intel·ligència i profunda cultura literària".

Altres escriptors que s'han volgut sumar a les felicitacions, encara que de forma més breu, han sigut Luis Goytisolo -tot i que ell mateix sonava com a candidat a rebre aquest premi-, que s'ha limitat a dir del guanyador que és "un novel·lista molt correcte" i a qui aprecia personalment, encara que "no conec les seves últimes obres", ha afegit. Per la seva banda, un altre dels candidats al premi, Álvaro Pombo, ha dit del guardonat que "és un autor que ha treballat molt i té una narrativa molt brillant".

FELICITACIONS DEL MÓN DE LA POLÍTICA

Una mica més entusiasta s'ha mostrat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha felicitat Mendoza a través de Twitter des de "la ciutat dels prodigis" pel seu "merescudíssim reconeixement":

Notícies relacionades

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, també ha fet al·lusió al mateix llibre de Mendoza, i a través de la mateixa xarxa social:

El conseller de Cultura, Santi Vila, també l'ha felicitat a Twitter: