Rècord de la Festa del Cine, amb 2,5 milions d'espectadors

'Un monstre em ve a veure', de J. A. Bayona, ha sigut la pel·lícula més vista durant els tres dies que ha durat la promoció

jcortadellas35798264 fotograma de un monstruo viene a verme de j a bayona161005123226

jcortadellas35798264 fotograma de un monstruo viene a verme  de j  a  bayona161005123226
’Un monstre em ve a veure’.

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'11a edició de la Festa del Cine ha superat el seu rècord d'assistència, amb 2.598.958 milions d'espectadors durant tres dies, del 24 al 26 d'octubre, en què 363 cines de tot Espanya han ofert entrades a 2,90 euros. Aquesta xifra suposa un increment del 28% respecte a l'edició del novembre del 2015 i també supera l'anterior rècord d'assistència, que es va registrar l'octubre del 2014 amb 2,2 milions d'espectadors coincidint amb la llavors recent estrena d''Ocho apellidos vascos'. 

Dimecres, el tercer dels dies de la Festa del Cine, van anar a les sales després d'haver-se registrat per obtenir el descompte 1.035.392 espectadors, un 41% més que en la jornada equivalent de l'any anterior. Així, es va superar per primera vegada el milió d'espectadors en aquesta promoció en un sol dia.

Notícies relacionades

La iniciativa és responsabilitat dels organismes i les associacions representatives del sector cinematogràfic (Fape, Fedicine, Fece i Icaa), amb la col·laboració oficial de Fotogramas, Cinerama, Entradas.com, Ticketmaster, 014DS, Discine i Movierecord. Una mica més d'un milió i mig de persones es van registrar per poder obtenir entrades amb descompte. La diferència amb els més de 2,5 milions d'assistents durant la promoció la componen tant els espectadors que van comprar les seves entrades al preu habitual com els beneficiaris del descompte que van veure més d'una pel·lícula.

'UN MONSTRE EM VE A VEURE', LA MÉS VISTA

Durant aquests tres dies, les 10 pel·lícules més vistes, per aquest ordre, han sigut 'Un monstre em ve a veure', 'La noia del tren', 'Inferno', 'El Contable', 'La Fiesta de las salchichas', 'El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares', 'Cigonyes', 'Ozzy', 'Mike y Dave buscan rollo serio' i 'Mechanic: Resurrection'. La pel·lícula de J. A. Bayona 'Un monstre em ve a veure' s'ha convertit en la pel·lícula més vista de la història de la Festa del Cine i ha superat 'Ocho apellidos vascos'.