MÚSICA DIRECTA

El nou intent de Marah

Els germans Bielanko interpreten ’East’ en acústic exclusiu. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A principis del 2008, tot semblava estar alineat per al salt final a la fama de Marah. La banda de rock d'arrels de Filadèlfia s'havia guanyat durant una dècada, pas a pas, directe a directe, un notable grapat de fans, que incloïa Bruce Springsteen, Stephen King i Nick Hornby, que va arribar a col·laborar amb ells en una sèrie d'actuacions especials.

Ara havia arribat el moment del gran salt. De ser els nous Wilco. Tenien el disc per aconseguir-ho ('Angels of destruction') i havien sigut convidats a tocar en el programa nocturn de Conan O’Brien. Però dies després de l'emissió, el grup es dissolia enmig de diatribes internes que havien arribat massa lluny.

Notícies relacionades

Gairebé una altra dècada després, els Bielanko es van adonar que l'alineació clàssica de Marah havia de tornar. "Tot va començar amb un solo concert l'octubre passat -explica Dave- per celebrar la reedició en vinil de 'Kids in Philly' pel seu 15è aniversari. Vam tocar molt bé, però no tan bé com estem tocant ara. Vam voler posar-nos a prova; volíem comprovar si érem capaços de fer set dates seguides sense dir ni piu".

Es refereix a les set dates d'una gira per Espanya que va arrencar divendres a València i que dissabte va arribar a La [2] d'Apolo. ¿Per què Espanya i no els Estats Units? ¿La base de fans és tan sòlida com sembla? "Ens agrada aquest país", respon Dave. "Sap apreciar el rock’n’roll… Espanya té un esperit rebel que sempre hem admirat des de la distància".