UN CLÀSSIC DEL CÒMIC

'Tintín al país dels soviets', a tot color

La primera aventura del cèlebre reporter creat per Hergé abandonarà per primera vegada el blanc i negre en una edició publicada el pròxim gener

aabella1320164 exit tintin  portada del libro en le pais de los soviets160923104632

aabella1320164 exit tintin portada del libro en le pais de los soviets160923104632

1
Es llegeix en minuts

'Tintín al país dels soviets', el primer àlbum de les aventures del cèlebre reporter creat per Hergé, serà publicat el pròxim 11 de gener, per primera vegada en color, gairebé 90 anys després de veure la llum i pocs mesos abans del centenari de la revolució bolxevic.

La societat Moulinsart, que gestiona els drets d'explotació de l'obra del belga i de la qual és titular la seva viuda, Fanny Rodwell, ha anunciat aquest divendres que la "primera gran història que marca el naixement" de l'immortal corresponsal de 'Le Petit Vingtième', i que fins ara només es trobava en blanc i negre, es publicarà en color.

La coloració, que ha quedat a mans de Michel Bareau amb l'assistència de Nadège Rombaux, dels estudis Hergé, "millora la llegibilitat de la història, la claredat dels dibuixos i sorprèn per la seva modernitat, com si es tractés d'un nou disc", ha afirmat Moulinsart en un comunicat.

Es tracta de la primera aventura d'aquest immortal reporter a qui Georges Remi, més conegut pel seu pseudònim Hergé, va convertir en el corresponsal mundial de 'Le Petit Vingtième', les vinyetes del qual van ser inicialment publicades el 1929. Després van ser recopilades en un àlbum el 1930.

PEL CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ BOLXEVIC

Notícies relacionades

La nova edició arribarà a les llibreries l'11 de gener del 2017, un dia després del 88è aniversari de l'àlbum i "uns mesos abans de les celebracions del centenari de la Revolució d'Octubre", destaca l'editorial.

En el còmic, avui considerat un clàssic, un jove Hergé de només 21 anys comença a definir el seu estil de dibuix, conegut com a línia clara, i anticipa el caràcter dinàmic i viatger que es convertirien en un segell d'identitat de les aventures de Tintín.

Temes:

Tintín Còmic