L'Ajuntament i Plensa negocien que l'escultura 'Carmela' es quedi a Barcelona

La peça, ubicada davant del Palau de la Música, no es retirarà dijous com estava previst inicialment

nfarre34832368 barcelona  27 07 2016 la escultura de jaume plensa  una cabe160917192750

nfarre34832368 barcelona 27 07 2016 la escultura de jaume plensa una cabe160917192750 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona i l'artista Jaume Plensa han iniciat converses perquè l'escultura 'Carmela' es mantingui a la ciutat de forma definitiva. La peça, ubicada davant del Palau de la Música, està compromesa amb una ciutat dels Estats Units.

Notícies relacionades

El consistori ha informat en un comunicat que el Govern municipal i l'artista estan interessats que l'obra formi part del patrimoni de la ciutat i s'ha activat un període de converses que té com a data límit el 29 d'octubre. Mentrestant, l'escultura, que havia de ser retirada del seu emplaçament dijous que ve, continuarà al seu emplaçament actual.  

El tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha assegurat que Plensa és "un dels creadors més importants, i amb una destacada projecció internacional", però ha lamentat que la ciutat disposa de poc espai per a l'exposició de les seves obres. Per això ha assegurat que treballaran per conservar 'Carmela'. Actualment a Barcelona hi ha quatre escultures seves, però totes de dimensions reduïdes, totes datades als anys 90 i totes amb poc o res a veure amb la seva creació actual.