CONCERT DE FLAMENC

Manolo Sanlúcar torna als escenaris després d'un parèntesi de tres anys

El guitarrista tanca el Festival Mas i Mas amb un repàs a la seva carrera i la presentació de temes inèdits

nfarre3172889 co03 cordoba 09 07 05   el guitarrista manolo sanlucar duran160831181001

nfarre3172889 co03 cordoba 09 07 05 el guitarrista manolo sanlucar duran160831181001 / OLGA LABRADOR

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després de tres anys de parada dedicats a l’estudi de la guitarra flamenca, Manolo Sanlúcar (Cadis, 1943) torna als escenaris. Ho farà avui al Palau de la Música i acompanyat de la cantant Carmen Molina, el guitarrista David Carmona i el percussionista Agustín Diassera per interpretar una selecció de tota la seva obra. No només això, el mestre, una de les figures que ha guiat l’evolució de la guitarra flamenca des de l’última meitat del segle XX fins avui, presentarà, a més, obra nova: nou peces de 'La voz del color', el seu pròxim treball. Serà el seu primer recital des que el 2013 va anunciar a Nerja (Màlaga) la seva retirada dels escenaris per concentrar-se a acabar la magna 'Obra didáctica de la guitarra flamenca'.

    

Amb l’actuació de Sanlúcar, el Festival Mas i Mas tanca la seva 14a edició, una cita que des del 25 de juliol passat ha sumat 32.000 espectadors que han passat pels cinc espais que formen el circuit del festival (Palau de la Música, Born Centre de Cultura, Jamboree, Tarantos i Moog), una xifra que suposa el 66% d’ocupació d’un total de 97 propostes i 238 actuacions.  

ZALON THOMPSON, LA SORPRESA

La gran sorpresa d’aquesta edició ha sigut Zalon Thompson amb el seu tribut a Amy Winehouse. L’artista va formar part del cor de la intèrpret de 'Rehab' durant un temps i ara ha començat amb èxit la seva carrera en solitari. El seu concert i els de Maria del Mar Bonet, Martirio, Min-Sung Lee i Daniel Ligorio han sigut les actuacions més multitudinàries. També han omplert Ellis Marsalis, Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band, Amadeu Casas amb el seu tribut a B.B. King, i Cosmosoul.

Notícies relacionades

  

 Encara que Sanlúcar tanca oficialment el festival, la cita s’allargarà fins a diumenge que ve amb els Blues Messengers i el seu homenatge als 25 anys de La Boîte,  el club de blues i funk de referència a Barcelona durant la dècada dels anys 90, amb tres sessions dobles al Jamboree.