Oliver Stone identifica Pokémon Go amb el "capitalisme de l'espionatge"

El director lamenta a la Comic-Con de San Diego que cap estudi dels EUA apostés per 'Snowden' i diu que aplicacions com aquesta condueixen al "totalitarisme"

Oliver Stone

Oliver Stone / CHRIS PIZZELLO

1
Es llegeix en minuts

El director de cine Oliver Stone, que ha presentat a la Comic-Con de San Diego el tràiler de la seva pel·lícula dedicada a Edward Snowden, no es va mossegar la llengua quan li van preguntar per l'aplicació Pokémon Go. Segons Stone, aplicacions com aquesta, que absorbeixen la informació continguda en els dispositius dels seus usuaris, suposen un "nou nivell d'invasió" en les vides privades que pot conduir a un nou "totalitarisme".

Segons Stone, a aquest pas ens dirigim a una "societat robot". "Els beneficis són enormes aquí per a gent com Google. Han invertit una enorme quantitat de diners en el drenatge de dades dels usuaris: què estàs comprant, què t'agrada, quin és el teu comportament", ha dit Stone. "És el que algunes persones anomenen capitalisme de l'espionatge", ha afegit el director, i ha recordat a tots els presents que en aquell mateix moment les companyies de comunicacions estaven extraient dades de tots els seus mòbils. Per a Stone, la barreja de realitat i virtualitat de jocs com Pokémon Go és "una nova forma de societat robot, això que se'n diu totalitarisme".

'SNOWDEN'

Notícies relacionades

Oliver Stone ha lamentat a San Diego que, tot i tenir un bon guió, un bon repartiment i un bon pressupost, cap dels estudis de Hollywood hagin volgut participar en la seva pel·lícula dedicada a Edward Snowden, el membre de la CIA que va filtrar informació classificada sobre els programes secrets d'intervenció de dades portats a terme per l'Agència Nacional de Seguretat dels EUA. La pel·lícula, que s'estrenarà el 16 de setembre, ha comptat amb finançament majoritàriament francès i alemany. 

Malgrat les seves conviccions polítiques, Oliver Stone ha confessat que inicialment va ser reticent a filmar la història d'Edward Snowden, però que finalment va decidir fer-ho per la impressió que li va suposar la història personal que hi havia al darrere.