Collboni garanteix la continuïtat de la Setmana del Llibre en Català a la Catedral

El festival se celebrarà del 2 a l'11 de setembre

Collboni garanteix la continuïtat de la Setmana del Llibre en Català a la Catedral
1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

La presentació del programa de la Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 2 a l’11 de setembre, va servir ahir de marc per anunciar el nom de la guanyadora de la 20a edició del premi Trajectòria, que s’entregarà el 7 de setembre vinent. Aquest any, per primera vegada, s’ha distingit una traductora, Anna Casassas (Barcelona, 1958), tant per la qualitat del seu treball amb autors en llengua francesa i italiana com per reconèixer la tasca del col·lectiu i recordar el nivell de qualitat que ha assolit en els últims anys la traducció literària en llengua catalana. 

Casassas es va felicitar pel fet que, a part de valorar el seu treball, el premi serveixi per donar «més visibilitat a la tasca dels traductors», un col·lectiu que, a més de reconeixement econòmic, fa temps que té oberta una campanya perquè se’l reconegui a les portades dels llibres i a les ressenyes literàries.

Notícies relacionades

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de BarcelonaJaume Collboni, va garantir també la continuïtat de la cita a l’avinguda de la Catedral. Després de constants canvis de lloc i uns inicis més aviat grisos, la Setmana del Llibre en Català s’ha consolidat en aquesta ubicació i aquest any reunirà 150 editorials, llibreries, institucions i associacions, el 28% més que el 2015.

DOBLE CONDICIÓ / Per la seva part, el president de la setmana, l’editor Joan Sala, va destacar la doble condició de fira del llibre i festival literari que ha adquirit la convocatòria al llarg dels anys. En la seva primera faceta, el 2015 es van vendre llibres per valor de 304.000 euros, el 26% més que  l’any anterior. En la segona, aquest 2016 s’arribaran a programar 235 activitats, cosa que convertirà aquests 10 dies en l’aparador de presentació de les novetats del nou curs editorial en català i en una gran activitat de foment de la lectura. L’any passat van participar en alguna d’aquestes activitats 35.000 persones.