CITA MUSICAL AL PARC DEL FÒRUM

Cruïlla Festival, mirall de diversitat

El festival eclèctic per excel·lència de Barcelona obre aquest divendres una completa setena edició

jgarcia29496293 dominical sube baja freire    alabama shakes160707170118

jgarcia29496293 dominical sube baja freire alabama shakes160707170118

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si un analitza lleugerament el cartell del setè Cruïlla Barcelona, de seguida s'adona que reuneix gairebé tants gèneres com artistes hi apareixen. Segons el director del festival, Jordi Herreruela, aquesta diversitat és un reflex de la ciutat: “Barcelona no és una ciutat exclusivament rock, ni indie, ni electrònica, sinó tot això a la vegada, la barreja de música i ritmes”.

Des d'aquest divendres i fins diumenge, com de costum al Parc del Fòrum, el festival reunirà el jazz i art-rock d'Esperanza Spalding, el folk de Damien Rice, el dance-pop tribalista de Crystal Fighters, el pop-rock poètic de Vetusta Morla, el drum’n’bass de Rudimental, l'electro de Digitalism, el flamenc fusió de Chambao… Més diversitat és difícil. De gairebé tot per a gairebé tots.

Només es troba una mica a faltar, potser, una presència més gran del hip hop nord-americà; altres anys es va agrair la presència d'artistes difícils de veure per aquí com Snoop Dogg i Kendrick Lamar. “És cert que falta rap dels Estats Units”, admet Herreruela, “però de rap en tenim: el brasiler Emicida o la xilena Ana Tijoux. Aquest any no hi ha rap nord-americà per qüestions de dates, gires… No és qüestió de caixets. Per nosaltres, el Lamar d'aquest any són [el grup blues i soul] Alabama Shakes, que han guanyat quatre Grammy”.

Herreruela també és feliç per la presència de Robert Plant (“un mite d'adolescència”), el grup dancehall alemany Seeed (“omplen estadis al nord d'Europa, però mai han tocat a Barcelona”), o artistes que acaben de tornar als escenaris com Bunbury i els reunits 091.

QUALITAT I COMODITAT

QUALITAT I COMODITATL'acció es repartirà entre quatre escenaris, un menys que l'any passat; per això la reducció de noms respecte al 2015. Desapareix el Lounge Estrella Damm perquè “l'any passat ja va començar a patir: estava allà enmig de tot, hi havia molta contaminació acústica… No era qualitat per a grups ni públic”.

El Cruïlla espera créixer aquest any en afluència, però només fins a cert punt; s'ha autoimposat un límit de 25.000 persones per dia. “Volem mantenir la qualitat dels serveis i la comoditat dels concerts”, explica Herreruela. “La nostra idea no és créixer fins a l'infinit”.

Notícies relacionades

La seva previsió és que divendres arribin a aquest límit, “però depèn de la venda d'última hora”. Dissabte potser hi haurà menys calor humana (“calculem entre 18.000 i 19.000 persones”), mentre que diumenge esperen mouren's entre les set i vuit mil, com correspon a una jornada que han planejat per disfrutar en família.


A sota, la playlist oficial del Cruïlla Barcelona a Spotify: