EL COMPTE ENRERE DEL FESTIVAL DE MÚSIQUES AVANÇADES (6)

Sónar 2016: l'oceà entra a l'Auditori

Brad Lubman dirigeix el primer assaig amb l'OBC de 'Become ocean', la peça minimalista de John Luther Adams que inaugura dijous el festival

fcasals34282407 barcelona   barcelones    14 06 2016   icult   ens160614161153

fcasals34282407 barcelona barcelones 14 06 2016 icult ens160614161153 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’oceà ha penetrat a l’Auditori amb el primer assaig de l’OBC de 'Become ocean', hipnòtica obra minimalista de 42 minuts del nord-americà John Luther Adams. El seu col·lega Brad Lubman es va mostrar ahir satisfet després de dirigir el primer assaig de la peça, que demà inaugurarà el Sónar. «M’agrada entrar en el refinament i els detalls des del primer dia per aconseguir la qualitat que busco», va destacar Lubman, percussionista i director responsable de l’estrena de l’obra a Espanya. Se’l va veure a gust amb els músics de la formació catalana.

«Aquesta no és una pintura de l’oceà, sinó un mar de so expansiu. Espero que us hi perdeu», explica el mateix compositor a través d’un vídeo gravat davant la impossibilitat de desplaçar-se a Barcelona per qüestions d’agenda.

Notícies relacionades

Malgrat la calma hipnòtica d’alguns passatges, 'Become ocean' respon a la seva preocupació per l’escalfament del planeta. «És una meditació al voltant de les profundes i misterioses marees de l’existència. Tota la vida a la Terra emergeix del mar i mentre el gel polar es fon, els humans potser hàgim de fer front a la possibilitat que, de nou i de forma literal, tornem a l’oceà».

Una vegada finalitzat el concert, els assistents podran disfrutar també de Dawn of Midi, una original formació de Brookly n que actuarà a La Pèrgola, un espai exterior al costat de l’Auditori.