PROGRAMACIÓ

Homar i Barixnikov, estrelles de la temporada 2016-17 del TNC

L'actor protagonitzarà 'Ricard III' i Barixnikov encarnarà el llegendari Nijinski a 'Letter to a man', dirigit per Robert Wilson

Xavier Albertí mostra la seva satisfacció pel 91% de mitjana d'ocupació aconseguit aquesta temporada

dcaminal4799498 viernes teatro danza mikhail baryshnikov 160525115316

dcaminal4799498 viernes  teatro  danza  mikhail   baryshnikov  160525115316
fcasals28823512 teletodo bajo sospecha lluis homar foto roberto ga160525161354

/

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Lluís Homar encarnarà el vil i deforme Ricard III en la nova producció de la tragèdia de William Shakespeare que Xavier Albertí, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), prepara com un dels plats forts de la pròxima temporada del teatre. Albertí compta amb una dramatúrgia de Lluïsa Cunillé i un repartiment de categoria, amb Carme Elias, Joel Joan, Lina Lambert i la veterana Julieta Serrano, entre altres. « Ricard III és el projecte gairebé vital d’un actor que vol créixer a través d’aquest personatge», va assenyalar ahir a la roda de premsa. «Intentarem anar més enllà de la màscara del mal que representa Ricard III».

El TNC ampliarà la seva programació (passarà de 21 a 24 espectacles) i s’obrirà més a la música i a la dansa. El veterà ballarí Mikhaïl Barixnikov protagonitzarà 'Letter to a man', una creació del mestre Robert Wilson basada en la figura del llegendari Vaslav Nijinski. Un altre plat fort serà la versió de José Luis Gómez de 'La Celestina', en què el reconegut actor i director interpreta el personatge femení principal.  

Albertí va mostrar satisfacció per l’ocupació rècord assolida aquesta temporada, que vorejarà el 91% de mitjana (un 34% més que l’anterior), segons càlculs de Mònica Campos, directora executiva del TNC. «Ha sigut una temporada exitosa», es va felicitar el director artístic. Els nous abonaments ja estan a la venda, i les entrades, a partir del 16 de juny.

SARSUELA CATALANA I ROCK  

El nou curs s’obrirà el 29 de setembre vinent amb una sarsuela catalana, 'L’aplec del Remei', de Josep Anselm Clavé, i conclourà amb Cosas que se olvidan fácilmente, una deliciosa proposta de Xavier Bobés apta només per a cinc persones que s’instal·larà del gener al juny al magatzem del TNC. Wanda Pitrowska, àlter ego d’Albertí, dirigirà l’obra de Clavé, la partitura del qual es va trobar fa cinc mesos als arxius del Gran Teatre del Liceu durant el procés de digitalització. 

Completen l’apartat musical un concert especial del grup de rock Obeses, que acomiadarà la seva gira al teatre (8 d’octubre), i un altre dedicat a la soprano Victòria dels Àngels amb la cantant Ofèlia Sala (21 de gener). Sense oblidar una cosa ja coneguda, la reposició del gran èxit d’aquesta temporada, Molt soroll per no res , un shakespeare en clau de musical. Tornarà per aclamació popular del 24 de novembre a l’1 de gener amb canvis en el repartiment. 

També s’ha de destacar 'La Senyora Florentina i el seu amor Homer', de Mercè Rodoreda, que comptarà amb una nova producció dirigida per Sergi Belbel, amb Mercè Sampietro (Florentina) i Toni Sevilla (Homer). 

DE TXÉKHOV A LA CATALUNYA ACTUAL  

Notícies relacionades

La Sala Petita acollirà 'Vània', d’Anton Txékhov, a càrrec de la companyia valenciana Moma Teatre, i l’estrena a Catalunya d’'El coratge de matar', un dels textos més representats del suec Lars Norén. Arribarà dirigit per Madga Puyo, encarregada de mostrar aquesta dura obra al voltant de les difícils relacions entre un pare (Manel Barceló), un fill (Nao Albet) i la nòvia d’aquest (Maria Rodríguez). Marc Rosich estrenarà 'A tots els que heu vingut', una peça amb aire de sainet on la confessió de l’expresident Jordi Pujol és el desencadenant del canvi de vida de la protagonista, interpretada per Mercè Arànega. El drama el posarà 'La fortuna de Sílvia', una obra de Josep Maria de Sagarra, amb Laura Conejero com a protagonista dirigida per Jordi Prat Coll. Per la seva part, Joan Ollé muntarà 'En la solitud dels camps de cotó', de Bernard-Marie Koltès, amb Ivan Benet i Andreu Benito. 

ABONAMENTS A LA VENDA

Tant els abonaments més avantatjosos com el de 10 espectacles de lliure elecció que surten a 10 euros cada un –només n'hi ha un nombre determinat i s'esgoten ràpidament- com la resta de paquets d'entrades s'obren a la venda a partir d'aquest dijous fins al 15 de juny en els canals habituals del TNC. La venda d'entrades s'iniciarà el 16 de juny. Actualment els abonats representen el 19% dels espectadors del TNC.