VETLLADA CULTURAL

Barcelona es bolca en la Nit dels Museus

Desenes de milers de persones han participat en la iniciativa de portes obertes

 

  / ADRIANA DOMÍNGUEZ

1
Es llegeix en minuts

Desenes de milers de persones van participar dissabte en la Nit dels Museus de Barcelona, una iniciativa per la qual 83 equipaments culturals de la capital i la seva àrea metropolitana van obrir les portes de forma gratuïta de les set del vespre a una de la matinada, amb diverses propostes de caràcter lúdic i cultural. Altres ciutats catalanes com Lleida, Girona, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols també han celebrat la nit dels museus.

Les novetats d'aquesta edició a Barcelona eren el pavelló Mies van der Rohe, la Fundació Ramón Pla Armengol, el Palau Güell i el Conducte d’Aigües del Museu de Badalona, a més del Jardí Botànic, el Museu Etnològic i The Gaudí Exhibition Center-Museu Diocesà, que es reincorporaven a la jornada després d'un període d'absència. 

Notícies relacionades

Repetien en el programa centres culturals de referència com el MNAC, el Macba, el Museu Picasso, la Pedrera, Caixaforum Cosmocaixa.

La primera Nit dels Museus de Barcelona es va celebrar el 2008 i hi van participar una vintena de centres, que van rebre 53.000 visitants. Des d'aleshores, la iniciativa ha anat guanyant seguidors, fins al punt que l'any passat la xifra d'assistents va rondar els 150.000.