ÒBIT

Mor l'actor Ángel de Andrés López, el popular Manolo de 'Manos a la obra'

L'intèrpret madrileny ha traspassat d'un infart als 64 anys al seu domicili de Madrid

angel

angel

2
Es llegeix en minuts

L’actor Ángel de Andrés López, una cara habitual del cine espanyol de les últimes tres dècades que va obtenir una gran popularitat gràcies al seu paper de paleta Manolo Jumilla a la sèrie televisiva 'Manos a la obra', va morir dimarts a la nit als 64 anys d’un infart al seu domicili de Madrid. De Andrés es trobava sol en el moment de tenir l’atac i va ser un dels seus fills qui va trobar el cos sense vida de l’actor, «assegut a la butaca preferida de casa seva», segons ha relatat Carlos Iglesias, el seu company a la citada sèrie i a la seqüela 'Manolo y Benito Corporeison'.

De Andrés va obtenir rellevància a principis dels anys 80 a l’aparèixer a la pel·lícula de Pedro Almodóvar '¿Qué he hecho yo para merecer esto?', en què encarnava el marit de Carmen Maura. Posteriorment, va tornar a treballar amb el cineasta manxec a 'Mujeres al borde de un ataque de nervios' i amb altres directors, com Jaime Chávarri ('Las cosas del querer'), Gerardo Vera ('La Celestina'), Pilar Miró ('El perro del hortelano'), Álex de la Iglesia ('800 balas'), Carlos Saura ('Taxi') i José Corbacho i Juan Cruz ('Tapes').

Aquests dos últims el van dirigir també a la sèrie de TVE 'Pelotas', en què interpretava el president d’un modest club de futbol d’un barri obrer. El seu últim treball a televisió va ser a 'Carlos, Rey Emperador'. En cine, la seva última pel·lícula la va fer a les ordres de David Trueba a 'Vivir es fácil con los ojos cerrados' (2013). El cos de l’actor serà incinerat avui a Galapagar (Madrid).

 

Notícies relacionades

Carlos Iglesias, que va interpretar Benito, la inseparable parella de Manolo a 'Manos a la obra', va assegurar que aquells van ser «els anys més feliços» de la seva vida professional, i va destacar l’«increïble» ambient que es vivia en el rodatge. «Va ser un company excel·lent, molt generós i amb qui mai vaig tenir cap problema, ni aquelles coses tan comunes que es donen en la professió, com la gelosia», va declarar.

Iglesias va revelar, a més, que estava escrivint una obra de teatre per protagonitzar-la amb Ángel de Andrés: «Li feia molta il·lusió que estiguéssim junts i m’estava esforçant a escriure-la. Li trucava i li feia consultes, no sabíem si finalment la faríem, però estàvem fent això ara»,  va explicar. «Ell era molt jove i ens quedaven moltes coses per explicar-nos i fer junts».