Jean-Michel Jarre, a duo amb Snowden

El veterà francès de l'electrònica, que actuarà al Sónar, presenta a Barcelona el seu segon disc de col·laboracions

 

  / EFE / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / BARCELONA

La tardor passada, Jean-Michel Jarre va trencar un silenci discogràfic de vuit anys amb ‘Electronica 1: The time machine’, primer volum d'un díptic que li ha servit per realitzar un munt de col·laboracions somiades.

Si en aquell hi havia artistes com John Carpenter, 3D de Massive Attack i M83, representants de diverses generacions (i maneres d'entendre) l'electrònica, en el segon volum, que es publicarà divendres que ve, hi trobem Pet Shop Boys, Julia Holter, Primal Scream, Hans Zimmer, The Orb, Siriusmo, Jeff Mills, Cyndi Lauper… Artistes molt diferents entre si amb un nexe en comú: les tecles, formar part d'aquesta “gran família” que és per a Jarre l'electrònica.

El músic francès, que farà 68 anys a l'agost, encara que pel seu físic sembli impossible, va presentar dijous el nou disc a l'Auditori del Macba davant la premsa. Va comentar una selecció de les noves cançons i va explicar el seu procés general de creació: ell dissenyava una maqueta a l'estil del col·laborador que després es completava en l'hàbitat d'aquest artista, mà a mà. “Em van ensenyar les seves joguines”, va dir un afable Jarre entre somriures.

Bé, a l'hàbitat d'un dels col·laboradors és més difícil acostar-s'hi. A l'àlbum hi participa Edward Snowden, amb qui Jarre va poder contactar a través del diari britànic ‘The Guardian’. L'exagent de la NSA, definit pel músic com un “heroi modern”, no canta, només parla, en el 'single' sobre vigilància i paranoia ‘Exit’, el videoclip del qual va presentar Jarre en primícia abans del seu llançament mundial. És una peça moguda i psicodèlica.

Notícies relacionades

L'home darrere de clàssics àlbums sintètics com ‘Oxygène’ (1976) i ‘Équinoxe’ (1978) va afirmar que estava orgullós de presentar el seu nou espectacle en directe al Sónar d'aquest any. Serà el divendres 17 de juny, en una única data a Espanya. Hi sonaran els temes nous (de moment no se sap si amb convidats, però s'estan explorant opcions) i molts dels clàssics. Sobre l'espectacle, va parlar d'un concepte basat en el 3D, “sense ulleres”, però gens gratuït, sinó amb idees basades en cada música tocada.

Pròximament, entrevista completa amb Jean-Michel Jarre.