certamen de cine d'autor de barcelona

La gran festa cinèfila del festival D'A

Títols de Guy Maddin i Corneliu Porumboui i primeres pel·lícules molt prometedores, entre les noves confirmacions del certamen de cine d'autor de Barcelona

jgarcia33414749 icult  pelicula lily lane 160405112119

jgarcia33414749 icult pelicula lily lane 160405112119

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El D’A, el Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, va anunciar ahir en roda de premsa la resta del programa –després de l’avanç de 20 títols que va fer el mes passat– de la seva sisena edició, que se celebrarà entre els dies 21 d’abril i 1 de maig als cinemes Aribau Club 1 i 2, el Teatre del Centre  de Cultura Contemporània de Bar-celona (CCCB) i la Filmoteca de Catalunya. 

    En total seran més de 70 pel·lícules, a càrrec d’autors consolidats i també veus emergents a descobrir. Tots els gèneres del món, des del documental fins a la comèdia absurda, explorats per autors de cada racó del planeta: es podran degustar obres de fins a 23 països diferents, 15 de les quals es veuran per primera vegada a Espanya. 

VELLS CONEGUTS

En la secció 'Direccions', centrada en bones noves de vells coneguts, als ja anunciats títols de Terence Davies, Arnaud Desplechin, Philippe Garrel i Marco Bellocchio se sumen les noves pel·lícules de Guy Maddin (el migmetratge 'Bring me the head of Tim Horton', codirigit amb Evan i Galen Johnson), Corneliu Porumboui ('El tresor'), Athina Rachel Tsangari ('Chevalier', millor pel·lícula al festival de cine de Londres), Juan Cavestany ('Esa sensación', codirigida amb Julián Génisson i Pablo Hernando), Serguei Loznitsa ('The event', premi Nuevas Olas de No-ficción al festival de Sevilla) i Benedek Fliegauf (el conte de fades urbà 'Lily Lane').

   

  La secció competitiva 'Talents' s’ha pres realment a pit aquest any la seva norma de donar oportunitat només a directors amb poques pel·lícules al seu haver, així que 12 de les 15 propostes incloses són de debutants. Entre aquestes últimes intriguen, en particular, títols com 'Aloys' (una història detectivesca que sembla mirar cap als universos de múltiples capes de Charlie Kaufman), 'Baden Baden', 'The fourth direction', 'Les plantes', 'Mate-me por favor', 'Ville-marie' (amb Monica Bellucci com una actriu que busca la reconnexió amb el seu fill) i les espanyoles 'Nos parecía importante' i 'El perdut'.

    

També a 'Talents', encara que en aquest cas fora de competició, es podran veure pel·lícules com el celebrat drama gai 'Desde allá', a més de' Heavenly nomadic', 'Land of mine', 'Pozoamargo' i 'La meva perfecta germana', debut de la sueca Sanna Lenken al voltant d’una relació fraternal marcada per la gelosia i els secrets.

    La secció 'Transicions', que s’hi va afegir l’any passat com a relleu del cicle 'Un impuls col·lectiu' del 2014 –que prenia el pols al cine jove més agosarat d’Espanya–, continua en aquesta sisena edició del certamen amb pel·lícules espanyoles com 'Amor tóxico' i 'Callback', però també portugueses ('Postto avançado do progresso'), argentines ('Mi amiga del parque') i mexicano-franceses ('Chronic', amb Tim Roth en el paper d’un infermer de pacients en estat terminal). El D’A sembla la forma més senzilla imaginable de saber què es cou al voltant del globus, pel que fa a cine amb segell propi, sense necessitat de sortir de Barcelona.

ELS ABONAMENTS VIP, ESGOTATS

Notícies relacionades

La retrospectiva d’aquest any, com ja es va informar el mes passat, estarà dedicada a Sharunas Bartas, director lituà (sense cap pel·lícula estrenada a Espanya) amb més afany suggestiu que explicatiu. Vindrà de visita i presentarà la seva última pel·lícula fins ara: 'Peace to us in our dreams'.

    Els abonaments vip del D’A ja estan esgotats –hi ha un públic àvid de viure noves sensacions fílmiques, i això són bones notícies–, però ja es poden comprar entrades en altres modalitats a la web del festival: www.cinemadautor.cat. Bona caça, cinèfils.