¿Banksy és, de veritat, un home d'uns 42 anys que es diu Robin?

Un estudi científic revela la possible identitat del famós grafiter anònim: Robin Gunningham, de 42 anys

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / LONDRES

¿Descoberta la identitat del famós, i fins ara misteriós, grafiter Banksy? Un estudi elaborat per científics britànics basat en tècniques estadístiques utilitzades per la policia per buscar criminals suggereix que l'anònim artista de carrer és en realitat un anglès d'uns 42 anys que es diu Robin Gunningham.

Investigadors de la Universitat Queen Mary de Londres publiquen en l'últim número de la revista 'Journal of Spatial Science' un treball en què han analitzat més de 140 localitzacions en què el grafiter ha deixat alguna de les seves cotitzades obres.

A partir d'aquesta anàlisi, els científics van crear un mapa amb "punts calents", o llocs pels quals Banksy es mou de forma recurrent. Al comparar les dades obtingudes en aquest "perfil geogràfic" amb la informació pública disponible, van comprovar que diverses adreces relacionades amb Gunningham es repetien de forma constant.

Segons els investigadors, Banksy va repetidament a un 'pub', un parc i un apartament a Bristol, així com a tres residències de Londres. Aquesta no és la primera vegada que les sospites sobre la identitat de l'artista de carrer se centren en Gunningham, ja que el 2008 el diari 'Daily Mail' ja va apuntar que aquest és el nom que s'amaga rere les pintures fetes amb esprai i plenes de càrrega política de Banksy.

DUBTES SOBRE L'ESTUDI

El biòleg responsable d'aquesta investigació, Steven Le Comber, va afirmar a la BBC que se "sorprendria" si l'home en qüestió resulta que no és l'artista de carrer. "Si vas a Google i escrius Banksy i Gunningham et sortiran fins a 43.500 respostes", va apuntar el científic per defensar la connexió entre les dues identitats.

Notícies relacionades

Spencer Chainey, expert en Seguretat i Ciències Criminals a la University College de Londres, va treure credibilitat a l'estudi a l'afirmar a la BBC que no compleix amb els estàndards habituals de les ciències forenses. La criminologia sosté que els homicidis i altres incidents tenen lloc a prop d'on viuen els delinqüents, una hipòtesi que ha sigut provat recentment en altres camps com el rastreig de brots de malalties infeccioses.

Al gener, Banksy va deixar la que fins ara és la seva última empremta públicaun mural en una paret davant de l'ambaixada francesa a Londres en què va criticar l'ús de gas lacrimogen en un camp de refugiats a prop de Calais (França) per mitjà d'un dibuix de Cosette, una de les protagonistes de l'obra "Els Miserables".

Temes:

Banksy Art