FANTASIA I CIÈNCIA-FICCIÓ

Brandon Sanderson serà la gran estrella convidada a l'Eurocon de Barcelona

L'escriptor nord-americà de gènere fantàstic, de qui Nova haurà publicat 16 llibres en un any i mig, confirma la seva assistència a la cimera friqui del novembre vinent

2
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Eurocon 2016, la gran cita del friquisme europeu que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 6 de novembre, ja té l’estrella convidada que encapçalarà el seu cartell. L’escriptor nord-americà Brandon Sanderson, l’stakhanovista del gènere fantàstic, ha confirmat la seva presència a la trobada de la literatura fantàstica i de ciència-ficció per rematar així un any en què ha envaït les llibreries espanyoles i ha venut els drets al cine de tres de les seves sèries (cosa que, més enllà dels vuit milions de llibres ja venuts, el converteix en una bomba a punt d’esclatar).

L’Eurocon recalarà a Barcelona gràcies a la col·laboració del CCCB i a la voluntat d’un equip extravagant sortit de la llibreria i l’editorial Gigamesh, la UPC, la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia i el festival Celsius 232 d’Avilés, amb el reforç internacional de l’escriptor Ian Watson. També comptarà amb la col·laboració d’altres editorials especialitzades en el gènere, com el segell Nova d’Ediciones B, que aportarà el convidat especial de la cita, a la qual també assistiran Aliette de Bodard, Richard Morgan, Jun Miyazaki, Enrique Corominas, Rosa Montero, Andrzej Sapkowsky, Johanna Sinisalo i Rhianna Pratchett, filla i successora del desaparegut Terry Pratchett. 

«L’Eurocon està dedicada a autors europeus, però, donat l’interès de Sanderson a participar, l’organització l’ha incorporat com a convidat especial. És la guinda del que per a nosaltres serà l’Any Sanderson», explica l’editora de Nova Marta Rossich, que destaca que les edicions de l’autor per a Espanya i l’Amèrica Llatina són les terceres amb més èxit darrere de les dels Estats Units i la Xina, fins al punt que l’escriptor ha demanat que Nova adapti les seves traduccions a l’espanyol parlat a l’Argentina.

Sanderson (Lincoln, Nebraska, 1975), juntament amb Patrick Roth­fuss (Madison, Wisconsin, 1973) –un mormó i hiperproductiu; l’altre, desesperadament pausat, agnòstic i interessat per les religions orientals–, encapçala una generació d’autors disposada a heretar el tron que el veterà George R. R. Martin ocupa en el gènere de la fantasia èpica (amb nombroses excursions cap a la novel·la juvenil en el cas de Sanderson). «El creixement de l’autor segurament es deu a la incorporació de lectors joves que s’han criat amb Harry Potter i ara són aficionats al gènere; per això té tant potencial de cara al futur», vaticina Rossich.

Pla fins al 2030

Notícies relacionades

El pla de publicacions de Sanderson per part de Nova és exhaustiu. És l’única forma de seguir el ritme a un autor que escriu tres llibres a l’any i s’ha proposat que la seva gran obra, la sèrie El archivo de las tormentas (de la qual ja ha publicat els dos primers títols, El camino de los reyes i Palabras radiantes), arribi als 10 títols quan s’acabi l’any... 2030. Per cert, entre els seguidors de Sanderson segur que hi ha el creatiu de la campanya publicitària del llançament de Movistar+ (amb aquells altiplans separats per abismes que tan sols els lectors de Sanderson van reconèixer).

Des de l’estiu del 2015 i fins al gener del 2017, en poc més d’un any i mig, Nova té previst tenir publicats 16 títols de Sanderson entre la reedició de títols anteriors en format premium (tapa dura, il·lustracions de les edicions internacionals més apreciades i traduccions corregides a càrrec de Manuel de los Reyes) i el llançament de vuit novetats.