'Anacleto', 'El rey de la Habana' i 'Truman' copen les nominacions dels premis Gaudí

L'Acadèmia del Cinema entregarà els premis del cine català el 31 de gener en una gala presentada per Rossy de Palma

Acte de lectura dels nominats als Premis Gaudí. / EL PERIÓDICO / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Tres pel·lícules, 'Anacleto agente secreto', 'El rey de La Habana' 'Truman', han copat les nominacions per als premis Gaudí, els premis del cine català que l'Acadèmia del Cinema entregarà el 31 de gener en una gala presentada per l'actriu Rossy de Palma. A l'acte d'anunci de les pel·lícules nominades, que s'ha celebrat a la Pedrera, tant 'Anacleto agente secreto', dirigida per Javier Ruiz Caldera i produïda per Zeta Cinema, com 'El rey de La Habana', l'última pel·lícula d'Agustí Villaronga, han acumulat 12 nominacions, mentre que 'Truman', el duel interpretatiu entre Javier Cámara i Pedro Darín dirigit per Cesc Gay, n'ha aconseguit 11.

Notícies relacionades

Les tres favorites van seguides per 'Barcelona nit d'hivern', de Dani de la Orden, amb 7 nominacions, mentre que produccions com 'Palmeras en la nieve' i 'La novia' han sumat només 4 nominacions cada una d'elles. També sumen diverses candidatures 'El camí més llarg per tornar a casa', de Sergi Pérez (5) i 'L'adopció' (4).

D'entre les pel·lícules amb producció catalana, el premi Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana es dirimirà entre les tres pel·lícules que han copat les nominacions, 'Anacleto agente secreto', 'El rey de La Habana' i 'Truman', i 'La novia', la pel·lícula dirigida per Paula Ortiz i protagonitzada per Imma Cuesta, i el premi Gaudí a la millor pel·lícula (destinat només a films en llengua catalana) anirà a 'Barcelona nit d'hivern', 'El camí més llarg per tornar a casa', L'adopció' i 'Un dia perfecte per volar'.