'El rei Lear' i 'Terra baixa' es reparteixen els premis Butaca

La 21a edició dels guardons de teatre català reconeix com a millor director Julio Manrique i com a millors actors Núria Espert i Lluís Homar

Núria Espert, premiada amb un premi Butaca com a millor actriu per ’El rei Lear’.

Núria Espert, premiada amb un premi Butaca com a millor actriu per ’El rei Lear’.

1
Es llegeix en minuts

Amb quatre guardons cada un, 'El rei Lear', dirigida per Lluís Pasqual, i 'Terra baixa', per Pau Miró, van ser reconeguts ahir a la nit com els millors muntatges de la temporada als premis Butaca de teatre, que també van guardonar com a millor director Julio Manrique, per 'El curiós incident del gos a mitjanit', obra que va aconseguir tres premis, igual que el musical 'El Petit Príncep'. 

    El Teatre Lliure de Barcelona va acollir ahir a la nit, amb actuacions musicals de Toni Viñals, Rubén Yuste i Top Teen, la cerimònia d’entrega de la 21a edició dels guardons, que reconeixen les produccions escèniques que s’han vist a Catalunya durant l’última temporada.

MADAULA, ACTOR DE REPARTIMENT

A més de ser premiat com a millor muntatge teatral, 'El rei Lear' també es va endur el Butaca en les categories de millor actriu –per a Núria Espert–, millor actor de repartiment 

Ramon Madaula– i millor caracterització, per a Eva Fernández.

'Terra baixa', per la seva part, va aconseguir els premis al millor actor, gràcies a Lluís Homar; a la millor il·luminació (Xavier Albertí i David Bofarull), al millor disseny de so o espai sonor (Damien Bazin i Lucas Ariel Vallejos) i a la millor composició musical (a càrrec de Sílvia Pérez Cruz).

MARTA MARCO, ACTRIU DE REPARTIMENT

Marta Marco va ser premiada com la millor actriu de repartiment, amb 'El curiós incident del gos a mitjanit', guardonat també per l’escenografia (de Lluc Castells). 'El Petit Príncep', dirigit per Àngel Llàcer i Manu Guix, va aconseguir el Butaca en les tres categories a què optava: millor actriu de musical (Elena Gadel), millor actor de musical (Guillem Martí) i millor espectacle familiar.

Notícies relacionades

'Flor de Nit-El Cabaret' va aconseguir el premi al millor musical, i el de millor espectacle de dansa va ser per a 'Islàndia', dirigit per Marcos Morau. El de millor vestuari va ser per a 'El somni d’una nit d’estiu' (de Míriam Compte); el de millor text, per a 'Tortugues', de Clàudia Cedó, i 'El llarg dinar de Nadal' va ser el millor espectacle de petit format.

Finalment, la Butaca honorífica Anna Lizaran va premiar Glòria Rognoni, directora de la Companyia de Teatre de Femarec, formada per persones amb discapacitats psíquiques o malalties mentals.