CANCEL·LACIÓ GIRA

Belle and Sebastian cancel·la la seva gira europea per la salut del seu líder

S'anul·len els concerts de Barcelona, Madrid i Sant Sebastià

La banda no especifica els "problemes de salut"

Belle and Sebastian, en una fotografia promocional. El líder del grup, Stuart Murdoch, és el segon per la dreta.

Belle and Sebastian, en una fotografia promocional. El líder del grup, Stuart Murdoch, és el segon per la dreta.

1
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

La banda britànica Belle and Sebastian va anunciar aquest dijous la cancel·lació de la seva gira europea programada al novembre per "l'estat de salut" del líder del grup, Stuart MurdochStuart Murdoch. La formació, que no ha ofert detalls sobre els problemes del cantant, de 47 anys d'edat, va assenyalar en un comunicat a la seva pàgina web que la notícia suposa una "enorme decepció" per a ells.

"No ha sigut fàcil prendre aquesta decisió", va afirmar la banda, que tenia programats 15 concerts aquest mes, tres d'ells a Espanya. El primer d'ells a la sala Razzmatazz de Barcelona l'11 de novembre. I a La Riviera de Madrid els dies 14 i 15 de novembre, i al Kursaal de Sant Sebastià el 16 del mateix mes. 

Els organitzadors dels concerts programats al nostre país ja s'han fet ressò del comunicat i n'han publicat  la cancel·lació a les seves respectives xarxes socials, com és el cas de la Sala Razzmatazz.

Segons narra el comunicat, Murdoch "no desitja res més que tenir la possibilitat de tocar i cantar per a vosaltres, però primer s'ha de recuperar", va comunicar l'agrupació als seus seguidors. "Esperem que ho comprendreu. Amor i respecte, com sempre. Belle and Sebastian", diu el comunicat del grup.

Notícies relacionades

La banda va publicar el mes de gener passat el disc 'Girls in pacetime want to dance', el seu primer treball després de cinc anys de silenci. La formació, creada a Glasgow, és un dels grups britànics amb més recorregut dels últims temps, i espera complir l'any que ve dues dècades sobre els escenaris. 

A principis del 2015 van iniciar un 'tour' mundial a Austràlia que els va portar en els primers mesos d'aquest any a països com la Xina i Taiwan. El mes d'abril passat van fer una desena d'actuacions a Amèrica del Nord i, després d'un intens estiu de concerts al Regne Unit i Estats Units, iniciaven al novembre el seu recorregut europeu.