CITA AMB EL CÒMIC JAPONÈS

El Saló del Manga esgota més de la meitat de les entrades una setmana abans de celebrar-se

La fira amplia l'espai fins als 60.000 metres quadrats per donar cabuda a més gent

Cues per entrar al Saló del Manga, el 2014.

Cues per entrar al Saló del Manga, el 2014.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

El Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà al recinte firal de Montjuïc del 29 d'octubre a l'1 de novembre, preveu batre de nou tots els rècords. L'organitzadora de la cita, Ficomic, ha ampliat en 10.000 metres més l'espai que ocuparà el saló per mirar de donar cabuda a tota la demanda, que l'any passat es va traduir en 130.000 visites. Aquest any seran més, ja que les entrades per dissabte estan ja esgotadesentrades dissabte  i les de diumenge estan a punt d'acabar-se.

"Tenim més espai que mai aquest any, i esperem batre de nou el rècord de visitants", ha destacat en la presentació del saló Pilar Gutiérrez, directora de la cita. En la fira d'aquest any tindrà una especial importància l'arquitecturaarquitectura, el 70è aniversari del bombardeig sobre Hiroshima i NagasakiHiroshima Nagasaki'Star Wars', el sake, els dragons Super Mario, que compleix 30 anys aquest 2015.

A més de l'augment de l'espai fins a 60.000 metres quadrats, també s'ha incrementat el nombre d'expositors un 15%, fins a 173. De tota manera, la demanda per assistir al Saló del Manga segueix creixent, i si la setmana passada les entrades, que es poden adquirir de manera anticipada per internet, per dissabte es van esgotar --no hi haurà venda a la taquilla--, està a punt de passar el mateix amb les entrades de diumenge, ha assegurat Gutiérrez. Els abonaments també s'han acabat.

Segons Gutiérrez, si promou la venda 'on line' és precisament per garantir la comoditat dels visitants, perquè no hagin de fer doble cua. En el global dels quatre dies, ja s'han venut "més enllà de la meitat del total de les entrades" per als quatre dies.

Notícies relacionades

Aquest any el saló ocuparà els palaus 1, 2 i 4, a més de la plaça Univers, on s'ubicarà l'escenari principal. A més, la sala de projeccions torna a estar dins del recinte, s'amplien considerablement el nombre de taules de la zona de gastronomia i, també, les activitats disponibles (exposicions, tallers, concerts, etcètera). Com cada any, al saló es vendran les últimes novetats de còmic japonès, animació i marxandatge de les sèries favorites dels joves, a més de celebrar-se nombroses activitats perquè el públic s'ho passi bé. També repeteix l'espai dedicat a cultura japonesa.

Entre els autors convidats, destaquen els dibuixants Inio Asano (Solanin) i Io Sakisaka (Aoha Ride), a més dels productors de pel·lícules de 'Bola de Drac', Tadayoshi Yamamuro, i 'Los Caballeros del Zodiaco: La leyenda del santuario', Yosuke Asama. També visitarà el saló Sadae Kasaoka, supervivent de la bomba atòmica d'Hiroshima.