PINTURA MISTERIOSA

Trobat a Florència el suposat fèmur de la Gioconda

Investigadors italians en buscaven el crani per reconstruir la cara i confirmar que la dama va ser la model del quadro de Leonardo da Vinci

1
Es llegeix en minuts

Investigadors italians busquen des del 2011 a les entranyes d'un antic convent florentí el crani de Lisa Gherardini, considerada com la model de la Gioconda, per reconstruir la seva cara. Però el que finalment han trobat és un fèmur, compatible amb el de la noble dama.

"És una decepció", ha reconegut Giorgio Gruppioni, professor d'Antropologia de la Universitat de Bolonya, durant una roda de premsa aquest dijous a Florència. "Trobar el crani i reconstruir la cara és un somni que teníem, però no hi ha res a fer", ha afegit.

Notícies relacionades

La identitat de la model mai s'ha establert de manera certa, així que la intenció dels investigadors era mirar de reconstruir la cara de Lisa Gheradini i comparar el resultat amb el cèlebre retrat fet al segle XVI per Leonardo da Vinci, que es troba actualment al Museu del Louvre de París.

Nascuda el 1479, Lisa Gherardini es va casar amb un marxant de seda florentí, Francesco del Giocondo, que hauria encarregat el retrat de la seva dona el 1503. Una vegada viuda, ella es va retirar al convent franciscà de Santa Úrsula, on dues de les seves filles eren monges i on ella suposadament va ser enterrada quan va morir, el 1542.

Temes:

Florència