Músiques Sensibles escull Clams per obrir un cicle que uneix cultura i compromís social

El cartell el completen Sanjosex, Marion Harper, Anna Roig, Namina, Cesk Freikas, Judit Neddermann i Miquel Vilella, entre altres

La hipnòtica Alela Diane és l'aposta internacional de la programació que, una tardor més, acollirà el Foyer del Liceu

Música Directa: Acústic dAnna Roig / RICARD FADRIQUE

Música Directa: Acústic dAnna Roig
Música Directa: Acústic de {Cesk} Freixas
Música Directa: Acústic de Clams.

/

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

Música i solidaritat. Cultura i compromís social. Sensibilitat i qualitat. Una tardor més, Músiques Sensibles posa aquests termes en el mateix pentagrama. El 23 d'octubre començarà la tercera edició del cicle, en el mateix emplaçament, el Foyer del Gran Teatre del Liceu. I, novament, la programació comprèn  grups consolidats i apostes dignes de descobrir.

La banda que iniciarà la tanda d'actuacions resumeix l'esperit de Músiques Sensibles: Clams està integrada per alumnes de la Coral de l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat i aprofitaran l'ocasió per vestir de llarg el seu segon disc.

L'endemà hi haurà sessió doble: la cantant catalana amb arrels uruguaianes i angleses Marion Harper (també amb nou àlbum per presentar) i el cantant i multiinstrumentista de Reus Miquel Vilella, conegut, fins ara, com a timoner del grup The Mighty Fools.

El relleu, el 7 de novembre, el prendrà Judit Neddermann, veu principal de múltiples projectes (Coetus, The Gramophone All Stars, Verd i Blau, We Sing Wayne Shorter...), que finalment ha publicat el seu primer disc amb el seu nom en què reflecteix la riquesa del seu univers sonor.

Un altre atractiu indiscutible serà escoltar Namina presentant el seu primer treball amb banda, 'Orlando', el 7 de novembre. A la nit, compartirà protagonisme amb Renaldo&Clara, que tocaran per primera vegada en públic les cançons de 'Fruits del teu bosc'. Pau Alabajos, el 5 de novembre, Anna Roig i l’ombre de ton chien, el dia 20, Sanjosex, el 26, i Cesk Freixas, el 2 de desembre, completen un cartell que no s'oblida de la seva anual aposta internacional.

En aquesta ocasió es tracta d'Alela Diane, musa del nou folk, d'aspecte rude i veu profunda i hipnòtica, que recuperarà el 21 de novembre les peces del recomanable àlbum 'About Farewell', amb el guitarrista Ryan Francesconi.  

Notícies relacionades

El 10% de la recaptació es destinarà, com sempre, a diferents entitats que treballen en camps d'acció social, com l'Associació Casal Infantil La Mina, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Barcelonès Nord, el Centre de Serveis Can Pedró, Petits Somriures i Baixem al Carrer.

Consolidació

"Aquesta edició consolida un cicle que va començar com una experiència en què la música i els projectes socials amb poca o inexistent ajuda establien vincles possibles. En un espai, el Liceu, que obria les seves portes per primera vegada per acollir un cicle tan singular", explica la directora del cicle, Cristina Torres.

Temes:

Música