MASSA INTENSITAT

Björk suspèn la seva gira europea per esgotament emocional

La cantant islandesa demana disculpes als seus fans i assegura que ja està immersa en la composició del seu nou disc

Foto d’arxiu. 

Foto d’arxiu. 

1
Es llegeix en minuts

La polifacètica Björk ha suspès la resta de la seva gira europea, entre agost i novembre, perquè les cançons del seu últim àlbum 'Vulnicura' són massa "intenses" i l'esgoten emocionalment, segons ha explicat ella mateixa al seu compte de la xarxa social Facebook.

Encara que el seu servei de premsa havia argumentat que l'anul·lació dels concerts de Björk es devien a problemes d'agenda, la mateixa artista ha aclarit a Facebook que per a ella ha sigut "intens" cantar en escena les cançons del disc 'Vulnicura', publicat el gener passat i en què reflecteix la seva ruptura amb Matthew Barney, el seu company durant deu anys.

Björk, que va passar per Barcelona amb aquesta gira el 24 de juliol, va interpretar per última vegada en directe els temes de 'Vulnicura' divendres passat al Wilderness Festival d'Oxford (Regne Unit).

"Cantar aquest àlbum ha sigut intens i el seu rellotge intern sembla diferent del dels altres. Aquest àlbum ha viscut a la seva manera, a la vegada en la urgència amb què va sortir, i en aquest fi sobtat, que s'escapa a la meva voluntat", ha escrit Björk a la xarxa social. I ha afegit: "Espero, al llarg dels anys, haver guanyat bastants punts perquè em recolzeu".

UN ÀLBUM DE DESAMOR 

L'artista islandesa, que aquest any va inaugurar una exposició temporal al Museu d'Art Modern (MoMA) de Nova York, aprofita també per anunciar que ja està immersa en la composició d'un nou àlbum. "He començat a escriure noves cançons i penso que el camí més natural és deixar a aquesta bèstia continuar la seva carrera natural i començar des de zero".

Anteriorment, Björk va dir als seus perfils a les xarxes socials que 'Vulnicura' és un "àlbum de desamor" amb una "cronologia emocional" que inclou tres cançons prèvies a la ruptura i tres posteriors a aquesta separació sentimental. La inconformista i original cantant va escriure i va produir el seu últim disc en col·laboració amb el productor veneçolà Arca i el músic britànic The Haxan Cloak.

ECLÈCTICA I PROVOCADORA 

Notícies relacionades

Des de l'estrena del seu disc 'Debut', el 1993, Björk ha venut més de 20 milions de discos a tot el món i obtingut premis com quatre Brit Awards4 VMA i, el 2010, el Polar Music Prize de la Reial Acadèmia Sueca de la Música, en reconeixement de la profunditat de les seves lletres i música, i la seva veu personal.

La cantant, que va iniciar la gira europea al mes de juliol a Manchester (Regne Unit), tenia previst acabar-la al novembre al seu natal Reykjavík.

Temes:

Björk