PREMIS DE MÚSICA

Taylor Swift arrasa als Billboard, amb vuit estatuetes

La gala, celebrada a Las Vegas, ha premiat Enrique Iglesias i Romeo Santos en les categories llatines

El nou videoclip de Taylor Swift titulat ’Bad blood’.  / YOUTUBE / TAYLOR SWIFT VEVO

2
Es llegeix en minuts

La cantant Taylor Swift va ser amb vuit guardons la gran triomfadora de la matinada d'aquest dilluns a la gala de premis Billboard celebrada al MGM Grand Arena de Las Vegas, a Nevada, on Enrique Iglesias Romeo Santos han dominat en les categories llatines.

La cerimònia, que va ser retransmesa per la cadena ABC, també va servir perquè Swift fes la presentació mundial del seu nou vídeo musical, una producció amb estil 'Sin City' titulada 'Bad blood' en què van participar Cindy CrawfordSelena GómezCara Delevingne Jessica Alba, entre altres famoses.

Swift es va imposar com a millor artista de l'any, millor artista femenina, així com millor artista de les llistes Billboard 200 i Hot 100, i va ser la guanyadora del premi de millors cançons digitals, millor vídeo musical en 'streaming' ('Shake it off'), millor àlbum per '1989' i es va emportar igualment el guardó de popularitat votat pels fans.

La vetllada va proclamar Sam Smith com a millor nou artista i millor artista masculí, així com el cantant amb més èxit en les ràdios, cosa que va eclipsar lleugerament Pharrell Williams, que només va ser reconegut en les categories de R&B, en què el seu exitós 'Happy' va ser millor cançó, el seu disc 'Girl' millor àlbum i ell mateix va ser elegit millor artista.

Iggy Azalea va ser nomenada millor artista de rap i millor artista en 'streaming', mentre que el tema 'Fancy' que la va portar a la fama va ser coronat com a millor cançó rap.

Altres premis van anar a parar a One Direction, Hozier, Jason Aldean, John Legend (inclòs millor cançó radiofònica per 'All of me') i Enrique Iglesias.

'Bailando'

L'espanyol va triomfar en les categories llatines amb 'Bailando', elegit millor cançó, i 'Sex and love', guardonat com a millor àlbum, no obstant se li va escapar el títol de millor artista llatí, que va ser per al novaiorquès Romeo Santos.

La cerimònia va deixar actuacions com la del raper Kanye West, i la seva interpretació del seu senzill 'All day' es va sentir entretallada per la censura d'ABC al llenguatge explícit utilitzat per l'artista durant una gran part del tema.

Notícies relacionades

Mariah Carey, Britney Spears, Iggy Azaalea, Pitbull, Chris Brown i Nicki Minaj van ser alguns dels cantants que van posar ritme a l'esdeveniment, en què Ludacris, mestre de cerimònies juntament amb Chrissy Teigen, va rendir un petit tribut a la memòria de B. B. King, cèlebre músic que va morir divendres.

Els premis Billboard, que són diferents dels Billboard de la música llatina que es van concedir el 30 d'abril a Miami, reconeixen els artistes més exitosos de l'any als EUA segons les vendes d'àlbums, senzills, transmissions en ràdio, gires i ús de xarxes socials.